https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/lassie/
People Select

Lassie

Rijstleider

In Nederland is Lassie het bekendst van Lassie Toverrijst. Al decennia lang is het bedrijf dé onbetwiste marktleider in rijst. Bijna elke Nederlander kent de merknaam. Lassie heeft destijds veel Nederlanders eigenhandig geholpen van hun angst voor het bereiden van rijst: want hun Toverrijst ‘kan niet mislukken’. Dankzij die slogan is het land door de jaren heen meer rijst gaan eten. En dat maakt Lassie tot een echte ‘rijstleider’. In de Lassie rijstmolen in Wormer aan de Zaan wordt al meer dan 50 jaar rijst be- en verwerkt voor de Nederlandse markt, maar inmiddels ook voor internationale klanten.

 

Altijd Goed

Lassie BV is in 2006 overgenomen van Sara Lee door Grupo SOS en sinds 2011 is het bedrijf in handen van het internationale Spaanse Ebro Foods. Inmiddels is de slogan aangepast van ‘Kan niet mislukken’ naar ‘Altijd goed’ in verband met de diversiteit en uitbreiding van het assortiment met o.a. kort-kokende granen en peulvruchten. Lassie heeft binnen Ebro foods een zelfstandige rol. Vanuit het hoofdkantoor in Spanje opereert dit moederbedrijf in meer dan 25 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika. Er werken circa 5.000 medewerkers. Ebro Foods is de grootste rijstproducent van de wereld en heeft een nummer 2 positie wereldwijd in pasta’s.

 

Autonoom
De landenorganisaties zijn zelf P&L verantwoordelijk en hebben diverse lokale merken die autonoom worden bestuurd. Garofalo (sinds 2014 onderdeel van Ebro Foods) is het enige internationale merk. De organisatie legt zich toe op de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van diverse merken (in Nederland Lassie en Garofalo) en Private Label. Naast leverancier van consumentenproducten is Ebro Foods ook een belangrijke toeleverancier voor de industrie (B2B). Bij Lassie werken ongeveer 65 mensen, zowel in productie als op kantoor. De sfeer is er nuchter en no-nonsense en de medewerkers zijn gewend hun handen uit de mouwen te steken en flinke verantwoordelijkheden op zich te nemen. Er wordt in een projectteam gewerkt aan innovaties. Lassie komt per jaar met zo’n 9 introducties.

 

Assortiment

Hoewel de Toverrijst in Nederland nog steeds het meest verkochte product is, bestaat het assortiment van Lassie uit veel meer: er is zilvervliesrijst, risotto, paella rijst, dessertrijst, basmati, pandan, roerbakrijst, magnetronrijst, rijstmixen met o.a. noten, granen en linzen, quinoa, couscous. Het aantal producten groeit geregeld. Dankzij hun innovatieve karakter zorgt Lassie zo nog steeds voor mooie groeicijfers en is het bedrijf de belangrijkste speler in zijn categorie. Sinds een jaar brengt Lassie het merk Garofalo (premium pasta uit de Italiaanse regio Gragnano (Napels)) ook in distributie in Nederland. Ebro Foods is al decennia actief in de pastacategorie.

© 2020 People Select - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04