https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/kooyman/
People Select

Kooyman

Dé bouwmarkt voor de Antillen

Over Kooyman B.V.

Kooyman is dé bouwmarkt voor Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Met een assortiment van meer dan 25.000 producten weten consumenten de (mega)stores van Kooyman te vinden voor alles van bouwmaterialen en gereedschappen tot verf en woondecoraties. Maar ook de aannemers op de eilanden lopen er de deur plat, want Kooyman bedient iedereen die bezig is met het bouwen en inrichten van huizen.

Familie

Kooyman is een begrip op de Nederlands-Caribische eilanden. Er is zelfs een straat naar het bedrijf vernoemd: de Kaya (Papiaments voor ‘straat’) Kooyman. Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1939 en is ruim 75 jaar tijd uitgegroeid van een bescheiden timmermanszaak tot een brede retailer waar alle bouwmaterialen onder één dak zijn te vinden. Op dit moment werken een aantal kleinkinderen van oprichter Adrianus Kooijman in het bedrijf. Bas Kooijman, die sinds 1968 het stokje van zijn vader overnam is tien jaar geleden teruggetreden als CEO. Sindsdien is Herbert van der Woude de General Manager.

 Megastores

Vanuit het hoofdkantoor in de megastore op Curaçao in de wijk Zeelandia zorgen zo’n 70 medewerkers dat alle vestigingen op rolletjes lopen. Kooyman heeft drie grote commerciële afdelingen: inkoop, marketing en planogramming (space management). De visie van Kooyman is om alle eilandbewoners en bedrijven in het Caribisch gebied te helpen bij het realiseren van hun dromen en doelen op woongebied. Kwaliteit, service, betaalbaarheid en beschikbaarheid van het assortiment zijn belangrijk voor het bedrijf, omdat de eilandbewoners moeten kunnen vertrouwen op een constante aanvoer van producten. Daarbij wil Kooyman de nieuwste producten leveren en innoveert het flink.

Groei

De bouwmarkt is de laatste jaren volop aan het groeien en verwacht dat die trend blijft doorzetten. Kooyman is daarom een interessante werkgever met mooie carrièremogelijkheden en met –zeker voor de Cariben – mooie arbeidsvoorwaarden. Er zijn trainingsprogramma’s en coachingstrajecten met aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van het personeel. Bij Kooyman zoeken ze naar commercieel talent dat proactief en servicegericht aan de slag gaat en tegelijkertijd gevoel heeft voor de Antilliaanse cultuur en goed is in een team.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04