https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/koninklijke-verkade/
People Select

Koninklijke Verkade

De lekkerste koek en chocolade

Koninklijke Verkade is een op en top Hollands merk dat al meer dan 125 jaar bestaat. Met oude, vertrouwde , maar ook steeds nieuwe en lekkere koekjes en chocolade wil de biscuit- en chocoladeproducent mensen laten genieten van een momentje echte gezelligheid. En dat lukt uitstekend, want consumenten kozen Verkade niet voor niks in de afgelopen jaren al drie keer tot Merk van het Jaar. Verkade zegt daarom terecht: ‘Wij komen bij je op de koffie of thee’. Het merk is sinds 1950 bovendien hofleverancier en ontvangt daarom het eervolle predicaat ‘Koninklijk’.

Yildiz Holding

Sinds 1990 is Verkade onderdeel van het Britse United Biscuits, een internationale marktleider in koek/biscuit en tussendoortjes. Het bedrijf concentreert zich vanaf dat moment uitsluitend op het maken van de lekkerste koekjes en chocolade in alle soorten en maten. Sinds 2014 maakt United Biscuits – en dus ook Verkade – deel uit van Yildiz Holding, een internationale groep die hun omvangrijke business in koek en chocolade bij elkaar heeft gebracht in de onderneming pladis.

Trends

Verkade en Sultana zijn nog steeds belangrijke merken, waar de laatste tijd ook volop geïnnoveerd wordt. Zo zijn er nieuwe, trendy smaken chocoladerepen geïntroduceerd en liggen nieuwe vindingen als Verkade Digestive Bites en Digestive Pockets inmiddels in de schappen. Ook introduceert Verkade nieuwe, internationale merken op de lokale markt, zoals Godiva (chocolade) en McVitie’s (koek). De tijd is aangebroken om flink te investeren in vernieuwing. Met veel New Product Development en ruimte voor eigen inbreng werkt het bedrijf serieus aan een inhaalslag en wil het ook de jongere generaties aan zich binden.

Ondernemerschap

Die vernieuwing betekent ruimte voor nieuwe strategieën en voor ondernemerschap. Verkade zoekt daarom fris bloed dat van aanpakken weet en borrelt van de commerciële, creatieve ideeën. In Zaandam zetten ruim 300 werknemers zich elke dag in om consumenten te verleiden met lekkere en vernieuwende producten. De werksfeer bij Verkade is open en die transparantie valt ook op als je er binnenkomt, want vanuit de hal zijn de kantoortuinen al te zien. De organisatie heeft korte lijnen en houdt van mensen die aanpakken en zelf doen. Medewerkers krijgen volop ruimte om nieuwe ideeën en initiatieven te bedenken en zijn trots op het bedrijf. De cultuur is nuchter, zakelijk, hands-on, informeel en flexibel.

Meer weten over dit bedrijf?

Meer weten over dit bedrijf en de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met me op.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04