Koninklijke Peijnenburg

Koninklijke Peijnenburg

De felrode verpakking van Koninklijke Peijnenburg is al ruim 135 jaar een opvallende verschijning op de ontbijttafel. Daarin zit een malse, traditioneel bereide ontbijtkoek die elke dag opnieuw met passie gemaakt wordt. Betrokken bakkers houden de kwaliteit en smaak in de gaten, zodat de smaak toen, nu en morgen verrassend lekker is en blijft. In deze categorie is het bedrijf al jaren de onbetwiste marktleider. Sinds 1983 heeft dit dynamische en ambitieuze bedrijf het predicaat Koninklijk. In de loop der jaren is Koninklijke Peijnenburg ook actief geworden in andere categorieën. Het maakt tegenwoordig onderdeel uit van het Belgische, internationaal opererende Lotus Bakeries.

Lokaal

Koninklijke Peijnenburg  ontwikkelt zich verder naar een meer lokaal georiënteerde, marketing gedreven organisatie, waarin ondernemerschap veel focus krijgen. Het bedrijf onderscheidt daarbij momenteel drie strategische pijlers. De eerste is het internationale Lotus portfolio, met Biscoff, een merk dat hard op weg is een plek in de top 3 van koekjesmerken in Nederland te veroveren. De tweede pilaar bestaat uit de ‘Local Heroes’: merken als Peijnenburg, Snelle Jelle, Wieger Ketellapper, Echte Enkhuizer, waar veel innovaties plaatsvinden en momenteel veel focus  is  om hun positie dieper te verankeren. De derde pilaar omvat het portfolio aan ‘Natural Foods’, met merken als NAKD, Trek en Bear en Kiddylicious, waarmee wordt ingespeeld op de huidige trends in gezonde voeding.

Het Nederlandse hoofdkantoor zit in Geldrop, er zijn verder productiefaciliteiten in Sintjohannesga en Enkhuizen. Koninklijke Peijnenburg vernieuwt constant en speelt zo actief in op de huidige trends. Daarvoor wordt per merk gekeken naar de mogelijkheden en verbreding in categorieën: denk aan Lotus Biscoff Chocoladerepen en ijs, maar ook aan granola’s onder het Snelle Jelle merk. Verder is Lotus ook actief met seizoensgebonden assortiment op Sint. Met het aantreden van Jeroen Harks als General Manager is de organisatie haar strategische koers aangescherpt, met extra focus op de Local Heroes pilaaraanpak en proactief ondernemerschap.

Cultuur

Koninklijke Peijnenburg is een jonge, platte organisatie met een nuchtere, informele, open en no-nonsense mentaliteit. Werknemers verkozen het bedrijf enkele jaren geleden nog tot Beste Werkgever 2018-2019. Het bedrijf hecht veel waarde aan ontwikkeling en groei van hun medewerkers en zoekt ambitieuze en ondernemende medewerkers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het bedrijf. Het bedrijf leidt graag intern op, waardoor de organisatie een variëteit aan interne en internationale doorstroommogelijkheden biedt. Daarnaast heerst er een familiare sfeer en wordt geregeld samen gebootcampt en geborreld.

Lees hier het interview met Algemeen Directeur Jeroen Harks

2024 Copyright - People Select