Koninklijke Peijnenburg

Koninklijke Peijnenburg

De felrode verpakking van marktleider Koninklijke Peijnenburg is al ruim 140 jaar een opvallende verschijning in het schap. Daarin zit een malse, traditioneel bereide ontbijtkoek, die in de loop der jaren geïnnoveerd is tot een verantwoord tussendoortje. Het maakt onderdeel uit van het Belgische, internationaal opererende Lotus Bakeries en is in de loop der jaren in steeds meer categorieën actief geworden.

Koninklijke Peijnenburg transformeert zich de laatste jaren naar een meer lokaal georiënteerde, marketinggedreven organisatie waarin ondernemerschap en eigen initiatieven veel focus krijgen. Het bedrijf heeft drie strategische pilaren: het internationale Lotus portfolio met Biscoff, een merk met een groeiend assortiment aan koekjes, spreads, ijs en chocolade. De tweede pilaar bestaat uit de ‘Local Heroes’: merken als Peijnenburg, Snelle Jelle, Wieger Ketellapper, Echte Enkhuizer, die in hoog tempo aan het innoveren zijn.

De derde pilaar omvat het portfolio aan ‘Natural Foods’, met merken als Trek, Nãkd en BEAR. Hiermee wordt ingespeeld op de huidige trends in gezonde voeding. Het Nederlandse hoofdkantoor zit in Geldrop. Ook zijn er productiefaciliteiten in Geldrop, Sintjohannesga en Enkhuizen.

Peijnenburg vernieuwt constant en speelt zo actief in op de huidige trends. Daarvoor wordt per merk gekeken naar de mogelijkheden en verbreding in categorieën: denk aan Lotus Biscoff chocoladerepen en ijs.

Met het aantreden van Jeroen Harks als Algemeen Directeur is de organisatie een nieuwe strategische koers gaan volgen en is er aandacht voor de cultuur en de gedragen van de medewerkers, waarbij de focus ligt op proactief ondernemerschap. Interne bedrijfswaarden die er centraal staan zijn vastgelegd als de TOP waarden: Teamspirit, Open dialoog en Passie.

 

Cultuur

Koninklijke Peijnenburg is een jonge, platte organisatie met een nuchtere, informele, open en no-nonsense mentaliteit. Waar lef en ondernemerschap gestimuleerd wordt. . Het bedrijf hecht veel waarde aan de ontwikkeling en groei van hun medewerkers en zoekt ambitieuze en betrokken medewerkers. Er heerst een familiaire sfeer waar aandacht is voor gezondheid en vitaliteit.

Lees hier het interview met Algemeen Directeur Jeroen Harks

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement