https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/koninklijke-euroma/senior-category-innovation-manager/
People Select

Senior Category Innovation Manager

Vacature ingevuld
Senior Category Innovation Manager
5+ jaar
Wapenveld | 02 jul

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar 2 kandidaten voor Euroma. Als Senior Category Innovation Manager Fresh Convenience ben je verantwoordelijk voor een categorie die strategisch cruciaal is vanwege de rijke groeipotentie. Onder het pakket Fresh Convenience vallen onder meer alle private label kruiden voor saladedressings, seasonings en coatings voor vlees en vleeswaren, zuivel/kaas en vleesvervangers. Je stuurt de Category Innovation Manager Snacks & Frozen aan, een categorie waar eveneens veel van verwacht wordt.

Als Senior Category Innovation Manager Herbs & Spices ben je verantwoordelijk voor branded en private label kruidenproducten, waaronder het eigen merk Euroma. Een combi functie met verantwoordelijkheid voor kruiden & specerijen concepten in Europese retail, waarvoor je een Brand Manager aanstuurt, en B2B profilering met enkelvoudige kruiden & specerijen. Voor deze rol breng je retail- en merkervaring mee. 

In beide rollen ontwikkel je een categorievisie en bijbehorend jaarplan. Je analyseert daarvoor alle benodigde data en marktinformatie en initieert marktonderzoek. Die vertaal je doeltreffend naar concrete acties en insights zodat jouw categorie naar een hoger plan wordt getild, zoals strategische innovaties en ontwikkelingen in je assortiment.

Visie

Euroma zoekt ondernemende Senior Category Innovation Managers met visie, die graag proactief samenwerken met strategische klanten en de juiste ervaring meebrengen om een impuls te geven aan nieuwe concepten. Je toont ownership voor jouw categorie en bent daarvoor dé expert. Je bent slagvaardig en professioneel en inspireert het gehele team met creatieve, frisse ideeën en kennis. Jij verleidt hen daarbij tot een blik buiten gebaande paden en neemt een voortrekkersrol in innovaties. Daarnaast speel je een rol in het verbinden van marketing met sales en R&D, waarbij marketing een prominentere rol moet gaan spelen. Je beheert, onderhoudt en breidt het productaanbod uit, waarbij de behoeften van de consument centraal staan. Overtuigingskracht en visie zijn nodig om succesvol te zijn in deze rol. Effectief projectmanagement voor verpakkings- en innovatieprojecten hoort bij het brede takenpakket.

 

Wat biedt de organisatie jou?

Een innovatieve en strategische voortrekkersrol bij een groeiende organisatie die constant bezig is met innovatie en ontwikkeling. Veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om ownership te nemen over je categorie. Een partij waar goed onderbouwde plannen de organisatie in beweging krijgen. Een uitgebreid opleidingsprogramma. Brede commerciële doorgroeimogelijkheden op termijn. Gemiddeld 1x per maand reizen in Europa.

 

Jouw ervaring

  • Minimaal 5 jaar marketingervaring, liefst ook met NPD, in een innovatieve, commerciële organisatie. Voor de Herbs&Spices rol ook retail- en merkervaring.
  • Uitstekend in projectmanagement en conceptueel denken
  • Sterk in overtuigen, beargumenteren en presenteren
  • Leidinggevende capaciteiten
  • Extraverte, stevige persoonlijkheid
  • Analytisch
  • Goede beheersing Nederlands en Engels, daarnaast is Duits een sterke pré
© 2018 People Select - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04