https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/koekjesbakkerij-veldt/
People Select

Koekjesbakkerij Veldt

Koekjes zoals ze vroeger door topbakkers gebakken werden. Maar dan helemaal van nu. Bij Koekjesbakkerij Veldt draait alles om koek. Met zorgvuldig gekozen recepturen en ingrediënten als roomboter, fijne amandelspijs en vrije uitloopeieren worden die koeken anno 2022 nog steeds ambachtelijk bereid en handgevormd. Wat ooit begon als een authentieke bakkerij met winkel is uitgegroeid tot een moderne én nog steeds ambachtelijke koekjesbakkerij. Want: koekjes zorgen voor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid geluk, vinden ze er.

Koekjesbakkerij Veldt is in 1970 gestart als banketbakkerij in Veenendaal en ontwikkelde zich in de loop der tijd tot specialist en marktleider in ambachtelijke koeken. In januari 2022 is het bedrijf in handen gekomen van Calm Investments. Deze ondernemers hebben het bedrijf gekocht van DBCB BV, die gezorgd heeft voor flinke groei in onder andere het retailkanaal. Het doel van Calm Investments is om de organisatie verder te laten groeien en een volgende professionaliseringsslag te maken. Momenteel ligt de focus volledig op de productie van koek in het midden en hogere segment, maar er zijn plannen om het assortiment in de toekomst te verbreden naar bijvoorbeeld cake en zoute koekjes. Mogelijke overnames van specialisten in deze segmenten zijn daarbij denkbaar.

Het brede assortiment wordt met name geleverd onder private label aan klanten in vier kanalen. De bakkerijafdeling in de supermarkt is daarbij het grootste kanaal. Het bedrijf levert onder meer luxe pencees en romeo’s. Bij deze retailers wordt actief meegedacht over de ontwikkeling van de categorie en is de bakkerij in de lead. Via bakkerijgroothandels levert de organisatie allerlei (afbak)producten aan met name de ambachtelijke bakkers en ijssalons, zodat bakkers met relatief weinig inspanning o.a. een uitgebreid assortiment amandel- en roomboterkoekjes kunnen aanbieden in hun zaak. Voor het horeca-kanaal worden koekjes voor bij de koffie en thee geproduceerd en ook in het B2B-kanaal bedient de organisatie meerdere klanten.

Het hoofdkantoor ligt bij de productiefaciliteit in Veenendaal, waardoor de heerlijke geur van koekjes nooit ver is. Werkgeluk en ondernemerschap staan er hoog in het vaandel. Het gedreven, hechte team collega’s werkt in een open, informele, directe en sociale sfeer samen. De lijnen in de organisatie zijn kort. Er liggen nog volop kansen voor NPD.

© 2023 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04