https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/kelloggs/
People Select

Kellogg's

Vrijgevig en voedzaam

Met voedzame en geliefde producten lukt het Kellogg’s al ruim een eeuw om de dag van heel veel consumenten zo goed mogelijk te maken. Het Amerikaanse bedrijf is wereldwijd marktleider in ontbijtproducten, de beroemde Kellogg’s Corn Flakes bestaan zelfs al sinds 1906. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste producent van ontbijtgranen in de wereld en heeft meer dan honderd A-merken, zoals Rice Krispies, Special K, Frosties en All Bran. Daarnaast produceert Kellogg’s onder meer koekjes, crackers en snacks. Op elke verpakking staat in het rood nog steeds de handtekening van oprichter W.K. Kellogg, als een soort kwaliteitsstempel.

 

Vrijgevig

Kellogg was een vrijgevige ondernemer, die zowat zijn hele fortuin weggaf. Meer dan een eeuw later leeft zijn vrijgevigheid voort in de nieuwe globale strategie van zijn bedrijf in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf heeft daarbij specifieke aandacht voor voedselhulp en dan in het bijzonder voor het ontbijt. Tegen eind 2025 wil Kellogg's 250 miljoen porties ontbijtgranen en tussendoortjes, waarvan meer dan de helft ontbijtmaaltijden, serveren aan kinderen en gezinnen in nood over de hele wereld.

 

Strategie

De Kellogg Company is genoteerd aan de New York Stock Exchange en heeft wereldwijd meer dan 32.000 medewerkers. Sinds 2012 zit ook Pringles in het uitgebreide portfolio van Kellogg´s. Deze uitbreiding sluit aan bij de strategie van Kellogg’s om een belangerijke speler te worden binnen snacks. Kellogg’s Europe heeft twee product business units: Ontbijtgranen en Snacks en zes geografische clusters. Nederland behoort tot het Frabenelux cluster. Het hoofdkantoor hiervan zit in Parijs. In Nederland is Kellogg’s actief in drie categorieën: ontbijtgranen, tussendoortjes en chips.

 

Hecht

Het team in Nederland is een hecht en nauw samenwerkend team. De cultuur is er hands-on, direct, Amerikaans resultaatgericht en open. Er heerst een ontspannen sfeer. Bij de Kellogg Company hechten ze veel waarde aan onze werknemers en halen ze graag het beste uit hun mensen. Het bedrijf biedt allerlei carrièremogelijkheden door werknemers te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling. “Onze gezamenlijke ontwikkeling is ons gezamenlijk succes,” vinden ze.

 

© 2020 People Select - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04