https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/js-polak/
People Select

J.S. Polak

Vrijwel alle industriële bakkers in Nederland en bakkerijen ver daarbuiten bakken met kaneel van J.S. Polak. Deze leverancier van specerijen is sinds jaar en dag marktleider in het industriële bakkerijkanaal vanwege hun hoge productkwaliteit, de ruime voorraad en goede service. De kwaliteit van het portfolio wordt in eigen beheer bewaakt door specialisten: van het selecteren en importeren van de ruwe grondstoffen tot en met het verwerken en verpakken. Uniek is bovendien dat ze kaneelblenders zijn. Vanwege de grootte van de schaal kunnen ze, met meer dan 60 soorten kaneel in hun assortiment, een constant functioneel eindproduct garanderen. Door smaakmelanges op maat te leveren krijgen klanten altijd exact de smaken die ze willen.  

Bakkers waren voor de kaneelspecialist vanaf dag één de belangrijkste doelgroep. In 1854 startte naamgever J.S. Polak in Steenwijk een regionale groothandel en productie van specerijen, noten en zuidvruchten. Sinds de jaren zeventig ligt de focus uitsluitend op het malen en mengen van koek- en speculaaskruiden en kaneel. Dat leverde in 1979 het predicaat ‘Koninklijke’ op. Het bedrijf groeit sinds de jaren negentig gestaag en boorde nieuwe afzetmarkten buiten Nederland aan. Door steeds te blijven investeren in moderne productietechnieken heeft het zijn positie als marktleider vast weten te houden en uit te breiden.

Inmiddels is de organisatie zelfs de grootste importeur van kaneel in Europa. Ongeveer een kwart van alle kaneel die naar Europa geïmporteerd wordt gaat naar J.S. Polak. Inspelend op de trends zijn inmiddels ook mediterrane smaken zoals pesto-, shoarma-, gyros- en pizzakruiden aan het assortiment toegevoegd. Overigens hoort ook De Weerd Specerijen tot de Holding waar J.S. Polak deel van uitmaakt. Door smaakmelanges op maat te leveren krijgen klanten altijd exact de smaken die ze willen. Daarnaast is er een hoogwaardig basisassortiment aan enkelvoudige kruiden en specerijen. Altijd van 100 procent natuurlijke ingrediënten.

Het kantoor en de productielocatie van J.S. Polak zitten in het Overijsselse Steenwijk, waar circa 35 medewerkers vanuit een fijne werkomgeving de markt bedienen en de grondstoffen malen en mengen. De lijnen zijn er kort en de sfeer is goed en collegiaal.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04