Jos Poell

Jos Poell

Van luchtige pasteitjes tot krokante toast: de bakkers van Jos Poell zorgen voor een variëteit aan producten voor elk moment van de dag. In hun smaakvolle wereld komen culinaire creativiteit en vakmanschap samen. En dat proef je terug in het veelzijdige assortiment, dat bestaat uit onder meer toast, crackers, cups, kaaszoutjes, ijshoorns en pasteitjes.

De bakkerijtraditie van het merk gaat minstens zeven generaties terug. De eerste ovenverse producten waren namelijk al in 1840 een succes. Jos Poell werd daardoor al snel een begrip in standplaats Weert en wijde omgeving. Anno 2023 worden de producten internationaal verkocht in retail en foodservice. Daarnaast zijn ook kerstpakketten een belangrijke (seizoensgebonden) inkomstenbron. Met leuke en smakelijke recepten worden consumenten en professionele gebruikers geïnspireerd om creatief gebruik te maken van het assortiment en nieuwe smaken te proberen.

Jos Poell is onderdeel van De Kroes Tasty Bakeries. Deze internationale bakkerij produceert en verkoopt wereldwijd onder meer kaaszoutjes, ontbijtcrackers, toast en pastei en heeft vier productielocaties in Nederland (Oosterhout en Weert), Frankrijk en Duitsland. In totaal werken er circa 200 medewerkers. De producten die onder de merknaam Jos Poell geproduceerd worden, worden verkocht vanuit het kantoor in Weert. De business voor het private label assortiment wordt geregeld vanuit het hoofdkantoor in Oosterhout. Doel voor de komende jaren is om de business aanzienlijk te versnellen. Hiervoor moet een nieuwe koers worden uitgestippeld en gerealiseerd.

Cultuur

Op het kantoor in Weert zijn de lijnen kort en wordt nuchter en gedreven samengewerkt.  Het bedrijf ademt de sfeer van een familiebedrijf, waarbij er aandacht is voor een gezonde balans tussen werk en privé. Het team bestaat uit in totaal 7 fte. In de fabriek werken zo’n 30 medewerkers vast en tijdens de seizoenpiek komen daar zo’n 25 tijdelijke medewerkers bij.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement