https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/johma/
People Select

Johma

Van een geitenkaassalade met amandelen en vijgen en tonijnsalade met wasabi-smaak tot een klassieke huzarensalade of kip-kerriesalade. De producten van Johma moeten altijd het allerlekkerste zijn, maar ook verrassend en nieuw. En van de beste kwaliteit. Het bedrijf is de grootste en bekendste saladebereider van Nederland. Die toppositie heeft Johma door constant onderzoek te doen naar en in te spelen op de wensen van de consument. Hun gevuld eitje salade is bekroond als Beste Product van het Jaar 2017-2018 én Gekozen Product van het jaar. 81% van Nederland belegt zijn boterham wel eens met een salade.

Salades

De geschiedenis van Johma begint in 1968 in een Twentse garage in Glanerbrug, vlakbij Enschede. De eerste salades worden verkocht aan slagers en kleine supermarkten in het oosten van het land. De groei zit er vanaf het begin al goed in. Halverwege de jaren zeventig is het tijd voor een grotere locatie en sindsdien zit Johma in Losser. Sinds 2010 is het bedrijf in handen van private equity partijen. De huidige eigenaar is IK Investment Partners. De Twentse werkwijze – sympathiek, hardwerkend en eerlijk – is al die tijd onveranderd gebleven.

Innovatie en kwaliteit

Johma groeit anno 2018 nog steeds en verrast consumenten met innovatieve producten en verbeterde recepturen en verpakkingen. Kwaliteit gaat nog steeds boven alles. In 2017 waren er meer dan 160 productlanceringen, relaunches en vernieuwingen. Een team van 17 R&D-ers zet zich hier – samen met de commerciële afdelingen - elke dag voor in. In de toekomstvisie is vastgelegd hoe het bedrijf zijn unieke positie in het snel groeiende vers-landschap duurzaam verder gaat ontwikkelen. De relevantie van de categorie wordt vergroot, waarbij de core business natuurlijk de salades zijn. Gekeken wordt bijvoorbeeld naar nieuwe gebruiksmomenten en specifieke categorie-oplossingen voor hun klanten. Circa 40 procent van de business is branded, de rest is private label.

Twentse roots

Bij Johma zijn ze trots op hun Twentse roots en is de sfeer op werkvloer nuchter, ondernemend en informeel. De commerciële afdeling en de productielocatie liggen bij elkaar dus het is makkelijk om voeling te houden met de laatste ontwikkelingen. De medewerkers hebben passie voor de producten en streven altijd naar de hoogste kwaliteit. Johma is een organisatie die volop in beweging is, waar professioneel en gedreven gewerkt wordt aan concrete resultaten. Een werkplek met veel vrijheid. Thuiswerken wordt gestimuleerd.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04