https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/jan-van-as/
People Select

Jan van As

Vers vishandel Jan van As is een van de grootste leveranciers van verse vis in Nederland. Dit bedrijf met Amsterdamse wortels voert een uitgebreid assortiment vis-, schaal- en schelpdieren voor de horeca, grootverbruikers en detailhandel. Het leveren van duurzame producten van uitstekende kwaliteit heeft er de hoogste prioriteit. Jan van As werkt bovendien zoveel mogelijk samen met leveranciers die zorgvuldig omgaan met de visstand en spant zich actief in voor het behoud van vis in de zee via het duurzaamheidsprogramma Vis&Seizoen, dat al in 2005 is geïnitieerd.

De rijke historie van de organisatie begint in 1949 op de Albert Cuyp markt, waar Jan van As een viskraam start en met een bakfiets de eerste horecaklanten van producten voorziet. Sinds begin jaren tachtig is Jan van As gevestigd in het Amsterdamse Food Center, dat momenteel grootschalig vernieuwd wordt. Een deel van de vissoorten wordt rechtstreeks ingekocht van vissersschepen die gebruikmaken van ‘pulswing’ en ‘flyshoot’ technieken. Een ander deel wordt ingekocht op visafslagen in Nederland, België, Denemarken en Frankrijk. Ook is er een uitgebreid assortiment buitenlandse vissoorten, waaronder lijn gevangen en duurzame vis uit IJsland, de Azoren, Seychellen en zelfs uit Tahiti. Onder de noemer ‘Vis&Inspiratie’ organiseert het bedrijf jaarlijkse meerdere netwerk- en inspiratiebijeenkomsten voor professionals in foodservice.

Jan van As is sinds 2021 in handen van groothandel HANOS, een overname die is voortgekomen uit een nauw partnerschap dat al sinds 2010 bestond. De Amsterdamse restaurants en hotels zijn traditioneel goed voor een aanzienlijk deel van de totale omzet. Voor een milieuvriendelijke bezorging wordt naast het eigen wagenpark ook gebruikgemaakt van bezorging met de gekoelde bakfietsen van TringTring. Een integraal element van het langetermijndenken in de organisatie is de verduurzaming van de visproductie en -consumptie. Daarbij wordt breed gekeken naar mogelijkheden om bedrijfsprocessen verder te verbeteren, van het recyclen van grondstoffen en het scheiden van afvalstromen tot het gebruik van fairtrade producten. Ook is flink geïnvesteerd in een e-commerceplatform om het plaatsen van bestellingen te moderniseren en vereenvoudigen.

Vanuit de missie dat ‘vis het mooiste en het lekkerste is wat de natuur te bieden heeft’ werken de visspecialisten aan verdere groei en beschouwen ze hun medewerkers, klanten en toeleveranciers graag ‘als deel van de familie’. Bij Jan van As werken 120 medewerkers. Een aantal leden van de Van As-familie is nog altijd actief in de organisatie. De organisatie is in de kern innovatief, vooruitstrevend, nuchter en handelt met respect voor traditionele waarden.

© 2023 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04