Internationale Meubel Groep

Internationale Meubel Groep

De Internationale Meubel Groep (IMG) is een fullservice organisatie met meer dan honderd aangesloten ondernemers en acht verschillende formules: Pronto Wonen, Profijt Meubel, Superkeukens, Keukendepot IN.HOUSE, Comfort Suite, House of Dutchz en Baenks. Alle concepten zijn voor de ondernemers ontwikkeld en geëxploiteerd. Gezamenlijk tellen de formules meer dan 150 winkels.

Internationale Meubel Groep ondersteunt de aangesloten ondernemers van inkoop tot verkoop en stelt het zelfstandig ondernemerschap centraal. Ze leveren hen allerlei inkoopvoordeel: van kortingen tot gezamenlijke marketing en soepel betalingsverkeer. Daarnaast biedt de organisatie kennisuitwisseling, verkoopsamenwerking en de keuze uit verschillende formules en franchises. De organisatie kijkt over de grens naar groeikansen in onder meer België (hier zijn al enkele winkels).

Ondernemers

Als zelfstandige groep heeft IMG 25 aandeelhouders. De groep wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die ook allemaal ondernemer zijn binnen de groep. De laatste jaren is de organisatie flink gegroeid, zowel in omzet als in aantal winkels. De ondernemers zijn verenigd in verschillende commissies die het formulebeleid bepalen en de ontwikkelingen vanuit het servicekantoor bespreken en afstemmen.

Het servicekantoor van IMG zit in Etten-Leur, waar circa 40 medewerkers zorgen voor het succes van de formules. Het Management Team bestaat uit de Manager Keukens, Manager IN.HOUSE, Manager Logistiek en de Franchise Manager. De cultuur is er nuchter, ondernemend en resultaatgericht. IMG heeft een eigen academy voor trainingen van het winkelpersoneel.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement