https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/internationale-meubel-groep/
People Select

Internationale Meubel Groep

Over de organisatie

De Internationale Meubel Groep (IMG) is een fullservice organisatie met meer dan honderd aangesloten ondernemers en acht verschillende formules: Pronto Wonen, Profijt Meubel, Superkeukens, Keukendepot IN.HOUSE, Comfort Suite, House of Dutchz en Baenks. Alle concepten zijn voor de ondernemers ontwikkeld en geƫxploiteerd. Gezamenlijk tellen de formules meer dan 150 winkels.

IMG ondersteunt de aangesloten ondernemers van inkoop tot verkoop en stelt het zelfstandig ondernemerschap centraal. IMG levert inkoopvoordeel van kortingen tot gezamenlijke marketing en soepel betalingsverkeer. Daarnaast biedt de organisatie kennisuitwisseling, verkoopsamenwerking en de keuze uit verschillende formules en franchises. De organisatie kijkt over de grens naar groeikansen in onder meer Belgiƫ (hier zijn al enkele winkels).

Als zelfstandige groep heeft IMG 25 aandeelhouders. De groep wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die ook allemaal ondernemer zijn binnen de groep. De laatste jaren is de organisatie flink gegroeid, zowel in omzet als in aantal winkels. De ondernemers zijn verenigd in verschillende commissies waarin het formulebeleid bepaald wordt en de ontwikkelingen vanuit het servicekantoor besproken en afgestemd worden.

Het servicekantoor van IMG zit in Etten-Leur, waar circa 40 medewerkers zorgen voor het succes van de formules. Het Management Team bestaat uit de Manager Keukens, Manager IN.HOUSE, Manager Logistiek en de Franchise Manager. De cultuur is er nuchter, ondernemend en resultaatgericht. IMG heeft een eigen academy voor trainingen van het winkelpersoneel.

© 2023 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04