https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/intergamma/
People Select

Intergamma

home improvement center

Intergamma is een franchiseorganisatie voor bouwmarkten in Nederland en België. Met de exploitatie van de winkelformules GAMMA en KARWEI is Intergamma marktleider in de doe-het-zelfmarkt in de Benelux en differentiëren zij zich in deze markt met twee verschillende formules. De organisatie wordt aangestuurd door algemeen directeur Harm-Jan Stoter en is gevestigd in Leusden. In Europa behoort Intergamma tot de vijftien grootste bouwmarktorganisaties. Intergamma is een franchise organisatie en voor 100 procent het eigendom van de franchisers.

 

Home improvement

De geschiedenis van Intergamma begint in 1970, toen een aantal handelaren in bouwmaterialen in de VS kennismaakte met het ‘home improvement center’. Ze besloten dit concept in Nederland te introduceren en vroegen Hans Steenman als directeur van de daartoe opgerichte vennootschap. Op 11 mei 1971 opende de eerste GAMMA zijn deuren. Belangrijkste doelgroep: kleine aannemers. Al snel bleek dat er vooral consumenten op de formule afkwamen en het concept werd omgebouwd van groothandel tot detailhandel. De bouwmarkt was geboren: een zelfbedieningswinkel voor de doe-het-zelver.

 

KARWEI

Een van de twee formules is KARWEI, dé decoratieve en behulpzame bouwmarkt van Nederland. Op het hoofdkantoor werkt een groep van zo’n 50 collega’s aan het optimaliseren van het assortiment en de formule in het algemeen. KARWEI telt 136 filialen en 2,4 miljoen KARWEI-kaarthouders. De klanten verrassen met het unieke assortiment, bijzondere uitingen en een prima winkelbeleving is het grootste doel. KARWEI is een laagdrempelige organisatie, waar collega’s elkaar makkelijk weten te vinden. Er is voldoende ruimte binnen dit bedrijf om ideeën aan te dragen en deze uit te voeren. Er werken ondernemende mensen met lef, ownership en leiderschap in een uitstekende werksfeer.

 

GAMMA

GAMMA is de nummer één doe-het-zelfmarkt in Nederland en België met 166 GAMMA-bouwmarkten in Nederland en 82 in België. De grootste bouwmarkt heeft een oppervlakte van maar liefst 10.000 m². Bij GAMMA staat de klant centraal en is het product de oplossing. Als marktleider voelt GAMMA zich verantwoordelijk voor een milieuvriendelijke doe-het-zelfbranche. Intergamma stelt voor haar franchisenemers het assortiment samen en zorgt voor verkoopbegeleiding en publiciteit. De franchisegever verzorgt verder opleidingen en levert diensten op het gebied van automatisering en logistiek. Intergamma heeft kantoren in Leusden en Antwerpen. Hier werken in totaal ongeveer 370 medewerkers.

© 2020 People Select - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04