https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/inex/
People Select
-

Het beste bereiden met melk, dat is de passie van het Belgische Inex. Jaarlijks halen de tankwagens van het familiebedrijf meer dan 200 miljoen liter verse weidemelk op bij melkveebedrijven uit de buurt. Van die melk wordt een breed scala aan producten gemaakt, zoals melk, melkdrinks, lactosevrije melk, yoghurt en desserts onder zowel eigen merk als private label. In allerlei verschillende verpakkingen vindt die lekkere zuivel vervolgens zijn weg naar diverse kanalen zoals retail, industrie en food service. In totaal zijn er zo’n 500 SKU’s.


Zuivelexpert

Bij Inex zijn ze al meer dan 100 jaar expert in zuivel. De voorloper van het bedrijf in Bavegem (vlakbij Gent) is namelijk opgericht in 1898. Wat startte met een eenvoudige melkerij is uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met een forse omzet in Nederland. De helft van alle producten gaat naar het buitenland en Nederland is daarbij een uiterst belangrijke markt. 10 procent van de producten wordt buiten Europa geëxporteerd. Klanten zijn Europese retailers en voedingsmultinationals. In Nederland zit Inex vooral in private label (ongeveer 85 procent). Het bedrijf is een geduchte speler in houdbare melk.


Van eigen bodem

Dat de melk van het bedrijf uit de nabije omgeving van Bavegem komt, is niet toevallig. Om hoogwaardige zuivelproducten te ontwikkelen, produceren en verkopen kiest Inex bewust voor grondstoffen van eigen bodem, door mensen uit de eigen streek. Dat is hun missie. Duurzaamheid staat er hoog op de agenda, er wordt zo energiezuinig mogelijk geproduceerd om het milieu te sparen. Sinds 2011 is er zelfs een eigen zonne-energiepark.


Hecht

Meer dan 400 ervaren en enthousiaste medewerkers garanderen elke dag opnieuw dat er kwalitatieve en duurzame zuivelproducten op de markt komen. Inex is een platte en hechte organisatie met korte lijnen. Waarden die er nageleefd worden zijn klantgericht denken, teamgeest, flexibiliteit, korte lijnen, open- en eerlijkheid, eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen, proactief handelen en de drive om continu te verbeteren.

© 2019 People Select - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04