Hilton Foods

Hilton Foods

Bij Hilton Foods Holland zijn ze al decennialang experts in proteïne: van vlees tot vis en van vegetarische en vegan opties tot convenience maaltijden. Ze weten er precies hoe ze deze eiwitten efficiënt kunnen verwerken tot onweerstaanbare producten waar mensen elke dag van kunnen genieten. Met die kennis en ervaring helpen ze hun partners om te voldoen aan de steeds bredere en veranderende vraag naar proteïne.

Hilton Foods Holland is onderdeel van het internationale moederbedrijf Hilton Foods, een organisatie die in de jaren negentig in het Verenigd Koninkrijk werd opgericht door een aantal ondernemende slachters- en uitbeenders-families. Inmiddels is het bedrijf actief in tien landen in Europa, Azië (Pacific) en Canada en bedienen ze meer dan 19 verschillende markten met 24 productiefaciliteiten. Doordat ze intussen alle soorten proteïne in hun portfolio hebben, biedt de organisatie een unieke multi-proteine categorie visie.

In Nederland is de organisatie al bijna 25 jaar strategisch partner van Albert Heijn in de belangrijke categorie Vers Vlees (varken en rund) en zijn ze ook leverancier van vleeswaren en vegetarische producten. Ze richten zich op een excellente operatie en ontwikkelen daarnaast nieuwe concepten en producten waarmee Albert Heijn zich kan onderscheiden in de markt. Innovatie en kwaliteit staan daarbij altijd centraal. Hilton Foods Holland vervult daarnaast de rol van ketenregisseur (Supply Chain Directorship) voor al het AH PL vlees. Het doel is om bij te dragen aan de missie van Albert Heijn: samen beter eten bereikbaar maken voor iedereen. Dat doen ze door al het AH PL vlees uit uitstekende vleesketens te sourcen op het gebied van duurzaamheid, dierenwelzijn en efficiëntie, van voer tot vork. Concreet is in 2030 al het AH PL vlees gesourced uit geregisseerde ketens.

Ze investeren er bovendien dagelijks in innovatie en verduurzaming: door proactief producten en verpakkingen te ontwikkelen met een lagere CO2-footprint en door te werken met de nieuwste technologieën, processen, technieken, procurement en supply chain. Het assortiment is in de loop der jaren enorm geïnnoveerd en uitgebreid naar steeds meer categorieën, in samenwerking met zusterbedrijven Dalco Foods (vega) en Foppen (vis).

Cultuur

Op het hoofdkantoor in Zaandam werken circa 350 gedreven en ondernemende medewerkers. De sfeer is er open, direct en no-nonsense. Er wordt veel samengewerkt In de organisatie is veel ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement