https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/haribo/
People Select

Haribo

Groei door innovatie en differentiatie

De wereldberoemde gummibeertjes van Haribo beginnen als schets op de tekentafel en zijn geïnspireerd op de gedresseerde dansberen die in de negentiende eeuw op feesten optraden. Oprichter van Haribo is de Duitser Hans Riegel, die na schooltijd een opleiding als snoepkoker volgt. In 1920 begint hij vanuit een waskeuken op een binnenplaats zijn productielocatie. Inmiddels is het assortiment snoepjes wereldberoemd en maakt het bedrijf naast fruitgomsnoepjes ook een grote variatie aan drop en fruit chews.

 

Toonaangevend

In Nederland en België is het bedrijf bekend van de merken Haribo en Maoam en zijn ze marktleider. De visie van het bedrijf is kleine momentjes van geluk te brengen voor jong en oud en daardoor iedereen in België en Nederland een klein beetje vrolijker te maken, elke dag opnieuw. In de Benelux werken 160 mensen er hard aan die visie te verwezenlijken, waarbij de Nederlandse en Belgische units inmiddels zijn samengevoegd om de markten te bedienen. De afgelopen jaren is het telkens gelukt om flink te groeien in een licht dalende markt, met als voorname drijfveren innovatie en differentiatie. Ditzelfde geldt voor de productiesite in Kontich (BE) die als center of excellence voor de productie van Chamallows voor Europa én daarbuiten bekend staat.

 

Medailles

Kwaliteit is een topprioriteit bij het bedrijf. Aan zowel de grondstoffen als de productieprocessen en opslagcondities worden hoge eisen gesteld. Niet zo gek dus, dat Haribo in het thuisland aan de lopende band gouden medailles krijgt voor hun productkwaliteit van een gerenommeerde levensmiddelentester én al negen keer op rij is gekozen als ‘meest vertrouwenswaardig zoetwarenmerk in Duitsland’. In Roosendaal is in mei 2016 een eigen Haribo-winkel geopend, waar naast snoepgoed ook speelgoed en gadgets verkocht worden.

 

Positief

Haribo is een decentraal geleide organisatie waardoor er veel verantwoordelijkheid en vrijheid in de landen organisaties wordt gelegd. Zowel op het commerciële hoofdkantoor in Breda als op de productiesite in Kontich zitten gemotiveerde medewerkers met een echte ondernemersmentaliteit. Het inbrengen van ideeën wordt enorm gewaardeerd in deze club met korte lijnen en weinig hiërarchie. Beslissingen worden er snel genomen, dus als medewerker pas je goed bij Haribo als je flexibel bent en snel kunt schakelen. De positieve energie van de organisatie is aanstekelijk.

 

Meer weten over dit bedrijf?

Meer weten over dit bedrijf en de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met me op.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04