HAK

HAK

HAK behoort tot de top 3 maaltijdmerken in Nederland en is de laatste jaren getransformeerd van een traditionele conservenproducent in de Benelux naar een merkenbedrijf in plantaardige voeding dat actief is in Noordwest-Europa. Hun missie is glashelder: mensen – op elk moment van de dag – helpen om meer groenten en peulvruchten te eten. Van een curryschotel met linzen tot salade met bietjes en de groenten voor bij de aardappelen. Het assortiment bestaat uit natuurlijke en gezonde producten, die lekker en makkelijk klaar te maken zijn.

Bij HAK zit duurzaamheid al sinds de oprichting in het DNA en de organisatie is daar dan ook voortdurend actief mee bezig. Samen met leveranciers streven ze naar lokale en duurzame teelt met het onafhankelijke keurmerk On the Way to PlanetProof. Er wordt met de seizoenen mee geproduceerd, dus op de momenten dat de oogsten plaatsvinden. HAK zit dus dicht op de natuur.

Zaadje

In het hoofdkantoor in Giessen wordt alles gemanaged. Van het zaadje dat in de grond gaat tot en met het bord van de consument. Met de professionaliteit van een A-merk en groot ondernemerschap. Door de compacte omvang van het bedrijf heeft iedereen een merkbare invloed op het eindresultaat, met ruimte voor eigen inbreng en ideeën en met korte communicatielijnen. Bovendien wordt er in Giessen volop nagedacht over en gewerkt aan nieuwe oplossingen en innovaties met groenten en peulvruchten. Zo zijn de afgelopen jaren ook de vernieuwende stazakken met peulvruchten en maaltijden ontwikkeld.

Sinds 2017 belevert het eigen koelversbedrijf HAK Fresh een breed scala aan foodservice-klanten als tankstations, inflight- en bedrijfscatering en franchiseformules. Ook levert deze tak koelverse ready-to-eat en ready-to-heat maaltijdcomponenten en salades aan supermarkten met groenten als hoofdingrediënt. HAK innoveert het Fresh assortiment continu om kansen in de markt te verzilveren.

Met de recente aankoop van Four Seasons Food verbreedt de organisatie verder met maaltijdoplossingen met groenten en peulvruchten en soepen en sauzen in stazakken onder private label. Tel daar de salesorganisatie in Duitsland, HAK Foodeko én de samenwerking met Pietercil Group in België bij op en de volledige scope en ambities van de organisatie tekenen zich af. Al deze bedrijfsonderdelen zijn samen ondergebracht onder de naam Neerlands Glorie Groenten & Fruit. De strategie waarmee die organisatie bedrijven verbindt: Mensen helpen meer groenten en peulvruchten te eten. Anyplace, anytime, anywhere.

Lees het interview met Directeur Marketing & Innovatie, Nicole Freid

2023 Copyright - People Select