Food2Smile

Food2Smile

snoepjes Food2Smile lachende blonde vrouw

Snoepen en snacken hoort erbij, vinden ze bij Food2Smile. Maar dan het liefst guilt-free. Het merk brengt daarom lekker én verantwoord samen om zo bij te dragen aan een gezondere en happy lifestyle. Het assortiment bestaat uit allerlei soorten snoep, chips en chocolade, producten zonder toegevoegde suikers en veelal ook gluten- en lactosevrij en vegan. Producten die niet inleveren op smaak en die een glimlach op steeds meer gezichten toveren. Hun Gimme Gummy Mix en Very Berry snoepjes zijn in 2023 zelfs bekroond met een Food Award.

Oprichter en voedingsdeskundige Miriam Bouwens is Food2Smile in 2015 gestart omdat zij nergens verantwoord – suikervrij- snoep kon vinden dat voor iedereen geschikt is. Ze zocht naar producten die ze ook kon aanraden aan gezinnen met kinderen met overgewicht en obesitas. Want: af en toe snoepen hoort er – als verwenmomentje – volgens haar gewoon bij. Bouwens besloot daarom zelf actie te ondernemen en zelf recepturen te ontwikkelen die aan al haar eisen voldoen. Snoep dat niet alleen suikervrij is, maar ook geschikt voor vegans en glutenintolerante mensen. En chips met proteïne , vezels en relatief weinig vetten.

Als merk loopt Food2Smile voorop bij het ontwikkelen van verantwoorde én lekkere snoep en snacks. Ze experimenteren met nieuwe natuurlijke zoetstoffen en hebben zelfs de primeur met snoep met Nutri-Score A in het schap. Op dit moment ligt (een deel van) het assortiment in een groot aantal kanalen: van foodretail (Albert Heijn, Jumbo, enkele Superunieleden) tot foodservice/OOH (zoals cateraars, ziekenhuizen en schoolkantines). Ook is een eigen webshop en zijn er verkooppunten van IJsland tot Hong Kong en van Venezuela tot Litouwen. Food2Smile heeft geen eigen fabriek, maar laat de producten volgens het eigen, unieke receptuur maken door derden.

De huidige groeifocus ligt in eerste instantie op thuisland Nederland, maar ook internationale kansen worden verzilverd. Met de komst van de nieuwe General Manager, Chantal Meertens, wordt de komende periode een strategie ontwikkeld om de organisatie verder te laten groeien en professionaliseren. Zij gaat vanuit een solide basis nu verder bouwen aan de ambitieuze groeidoelen.

Cultuur
Op het moderne, open hoofdkantoor in Amersfoort werkt een gedreven team van 10 personen hard aan het realiseren van de ambitieuze groeiplannen. De sfeer is er ondernemend, informeel, open en de medewerkers waarderen een gezonde portie humor.

Lees hier ook het Werken bij Food2Smile-interview met Managing Director Chantal Meertens

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement