https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/flying-tiger/
People Select

Flying Tiger

Hip en creatief

Eigenzinnig Deens design en een steeds veranderende collectie leuke en betaalbare producten. Flying Tiger Copenhagen is een Deense formule, opgericht in Kopenhagen in 1995. Flying Tiger verrast klanten met unieke woon- en keukenspullen, kantoorartikelen, speelgoed, kruiden en hobbyspulletjes. Hun producten zijn decoratief, praktisch, hip en stimuleren de creativiteit. Om de paar weken komen ze met nieuw, aantrekkelijk assortiment. De winkels zijn uitnodigend, gezellig, eenvoudig maar smaakvol ingericht.

 

Trends

The formule van Flying Tiger combineert de laatste trends met innovatieve designs en biedt die aan voor lage, ronde prijzen. Veel van hun producten en ontwerpen worden speciaal voor het merk gemaakt op de afdeling Innovatie en Design in Kopenhagen. Voor die bijzondere ontwerpen is het bedrijf al meerdere malen in de prijzen gevallen, zo ontving een stapelbare set mokken de prestigieuze Red Dot Award. Flying Tiger wil dat consumenten nieuwe dingen uitproberen, creatief zijn en plezier hebben met vrienden en familie. Of zoals oprichter Lennart Lajboschitz het zegt: “Wij willen een katalysator zijn. We willen je helpen om jouw eigen waarden uit te dragen, zodat je leven er exact zo uitziet als jij wil.”

 

Zebra

Het bedrijf begon met het verkopen van overtollige producten in een wat ruige wijk in Kopenhagen. Alle spullen kostten daar 10 Deense Kronen (1,50 euro). Deze winkel heette Zebra. Tegen de tijd dat het tijd was voor een tweede winkel, stelde de achtjarige dochter van oprichter Lajboschitz voor om deze ‘Tiger’ te noemen: “We hebben al een zebra en nou kunnen we er een tijger bij krijgen”, zei ze. De uitspraak van het woord ‘tiger’ in het Deens is ‘tee-juh’. En dat betekent zowel tijger als een tien Kroon muntstuk.

 

Energiek

Intussen zit de keten met meer dan 700 winkels in 29 landen en dat aantal groeit enorm snel. Nederland maakt in 2008 voor het eerst kennis met Flying Tiger en wil in hoog tempo afstevenen op zo’n veertig winkels. Het Nederlandse kantoor zit boven de winkel in Amsterdam, waar de sfeer informeel en open minded is. De medewerkers zijn energiek en down to earth. Eerlijkheid en respect zijn er belangrijk.

© 2020 People Select - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04