https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/ecostyle/
People Select

ECOstyle

Wie een betere wereld wil, moet daarvoor zelf het initiatief nemen. Vanuit die purpose ontwikkelt en vermarkt ECOstyle al meer dan vijftig jaar ecologisch verantwoorde producten en concepten voor bodem en plant voor zowel particuliere als beroepsmatige toepassing. De zorg voor het milieu, innovatie, duurzaamheid en kennisoverdracht staan daarbij altijd centraal. Het productportfolio gaat uit van de slimheid en kracht van de natuur om (moes)tuinen, terrassen en kamerplanten tot bloei te brengen. Met ecologisch verantwoorde grondstoffen die biologisch afbreekbaar zijn en veilig voor mens, dier en milieu. Zo wil het bedrijf de wereld een stukje beter doorgeven aan volgende generaties.

Grondlegger van ECOstyle is aardappelhandelaar Jan Zwart, die al met duurzaamheid bezig was voordat het woord bestond. Hij constateerde in de jaren zestig dat kunstmest, pesticiden en andere chemicaliën de landbouw weliswaar meer opbrengst opleverden, maar was bezorgd over de bijeffecten. Gewassen werden gevoeliger voor ziekten, het gezonde bodemleven werd verstoord en de landbouwgrond verschraalde. Samen met drie compagnons zette hij een handel op in landbouwproducten op natuurlijke basis. In de loop der jaren breidde het assortiment zich uit naar een product range voor particuliere consumenten die in de tuin aan de slag wilden.

Inmiddels is ECOstyle in handen van investeringsmaatschappij Vendis Capital, wat de groeiambities in een stroomversnelling heeft gebracht en een nieuwe impuls aan de organisatie heeft gegeven. De missie is echter onveranderd. De organisatie legt momenteel extra focus op het actief uitdragen van die missie op de winkelvloer. Ook liggen er volop kansen om de (digitale) kanalen van de retailers verder te ontwikkelen met een heldere en duurzame categorievisie en door de samenwerking te intensiveren. Daarnaast werken het R&D en inkoopteam continu samen met klanten en partners aan nieuwe producten en toepassingen. Onlangs is de categorie diervoeding aan het assortiment toegevoegd. Covid-19 heeft de groei de laatste periode extra versneld. De producten worden verkocht in Nederland, België, Oostenrijk en Denemarken. Verdere internationale expansie wordt verwacht.

ECOstyle is een bedrijf dat respect voor mens en milieu – binnen en buiten het bedrijf – hoog in het vaandel heeft. Het Friese hoofdkantoor en magazijn van ECOstyle in Oosterwolde sluiten volledig aan op de duurzame missie van de organisatie. Deze zijn gebouwd volgens duurzame richtlijnen op een ecologisch werklandschap. Op deze plek zijn ook andere bedrijven met een vergelijkbare filosofie gevestigd en is een mix ontstaan van onderwijs, overheid, bedrijfsleven en een congrescentrum. Er zijn in totaal ongeveer 100 medewerkers, waarvan circa 60 in Nederland. De sfeer is er nuchter en no-nonsense en er wordt hecht samengewerkt. De organisatie wil de komende periode op een gezonde en duurzame manier verder uitbreiden, met kwaliteit en de vier M’s: mens, maatschappij, milieu en meerwaarde.

© 2022 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04