https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/ebro-foods-voorheen-lassie/key-account-manager/
People Select
Vacature ingevuld

Key Account Manager

5+ jaar
Wormer | 29 sep

Uitdaging

Stevige groei en categorie-ontwikkelingen verzorgen bij Key Accounts.

Over Lassie Nederland BV

In Nederland is Lassie het bekendst van Lassie Toverrijst. Al decennia lang is het bedrijf dé onbetwiste marktleider in rijst. Bijna elke Nederlander kent de merknaam. Dat maakt Lassie tot een echte ‘rijstleider’. In de Lassie rijstmolen in Wormer wordt al meer dan 50 jaar rijst be- en verwerkt voor de Nederlandse markt, maar inmiddels ook voor internationale klanten. Lassie Nederland BV is sinds 2011 in handen van het internationale Spaanse Ebro Foods, de grootste rijstproducent van de wereld en de nr. 2 positie in pasta. De organisatie legt zich toe op de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van diverse merken (in Nederland Lassie en Garofalo) en Private Label. Hoewel de Toverrijst in Nederland nog steeds het meest verkochte product is, bestaat het assortiment van Lassie uit veel meer: er is bijvoorbeeld ook zilvervliesrijst, risotto, paella rijst, dessertrijst, basmati, pandan, roerbakrijst, magnetronrijst, notenrijstmixen met o.a. noten, granen en linzen, quinoa, couscous, en het aantal producten groeit continu. Dankzij dit innovatieve karakter zorgt Lassie nog steeds voor mooie groeicijfers en is het bedrijf een belangrijke speler in zijn categorie. Bij Lassie in Wormer werken ongeveer 65 mensen, zowel in productie als op kantoor. De sfeer is er nuchter en de medewerkers zijn gewend hun handen uit de mouwen te steken.

De functie

Jij bent als Key Account Manager verantwoordelijk voor de relatie, de onderhandelingen, de groei en het contact met jouw key-accounts. Een mooie allround uitdaging. Jij geeft de retailers bovendien onderbouwd advies over de ontwikkelingsmogelijkheden van de categorie in nauwe samenwerking met de Category Development Manager. De constante innovaties van Lassie en het potentieel vanuit het internationale portfolio van Garofalo pasta zorgen ervoor dat je je klanten steeds opnieuw kunt prikkelen om de categorieën verder uit te bouwen.  Samenwerken in een klein dynamisch, gemêleerd en enthousiast team maken deze functie extra interessant. Je bent gewend te werken in een organisatie met zowel A-merken als Private Label en weet voor beide groeikansen te creëren. Daarbij sta je altijd stevig in het spel dankzij je ruime ervaring op hoofdkantoorniveau. Jij bent cijfermatig uitstekend onderlegd, denkt pragmatisch en zet je analytische skills graag in om de verkoopresultaten en winst te laten groeien. Je bent zelfstandig, flexibel en klantgericht. Naast ambitie heb je gevoel voor humor en een dosis nuchterheid, waardoor de (Noord-Hollandse) no-nonsense cultuur bij Lassie goed bij je past.

De kandidaat

Minimaal vijf jaar relevante werkervaring als Key Account Manager in de FMCG en food met daarbij aantoonbare ervaring en trackrecord met succesvolle onderhandelingen op hoofdkantoorniveau. Cijfermatig sterk, ervaring met Nielsen en GfK marktdata en ERP systemen (SAP) is een pre.

Meer informatie? Vragen? Neem contact op.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04