https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/ebro-foods-voorheen-lassie/
People Select

Ebro Foods (voorheen Lassie)

Rijstleider

Bijna iedereen kent Lassie. Al decennialang is het merk dé onbetwiste marktleider in rijst en granen. In Nederland is producent Ebro Foods (voorheen Lassie)  van oudsher het bekendst van Lassie Toverrijst. Lassie heeft destijds veel Nederlanders eigenhandig geholpen van hun angst voor het bereiden van rijst: want hun Toverrijst ‘kan niet mislukken’. Dankzij die slogan is het land door de jaren heen meer rijst gaan eten. En dat maakt Lassie tot een echte ‘rijstleider’. In de rijstmolen in Wormer aan de Zaan wordt al meer dan 50 jaar rijst be- en verwerkt voor de Nederlandse markt, maar inmiddels ook voor internationale klanten. Dat hun bedrijf zo belangrijk zou zijn voor de rijstverkoop in Nederland hadden de broers Albert en Jacob Adriaan Laan vast niet bedacht toen ze in 1893 de eerste Nederlandse gort- en rijstpellerij op stoomkracht startten.

Het assortiment bestaat tegenwoordig uit veel meer dan alle soorten rijst alleen. Ook granen, linzen, quinoa en couscous zijn een belangrijk onderdeel van het assortiment geworden. Het aantal producten groeit nog steeds gestaag. Dankzij hun innovatieve karakter zorgt het merk Lassie zo nog steeds voor mooie groeicijfers en is het bedrijf de belangrijkste speler in zijn categorie. Naast het merk Garofalo (premium pasta uit de Italiaanse regio Gragnano (Napels)) is ook het premium rijstmerk Tilda in distributie in Nederland.

Het bedrijf is sinds 2011 in handen van het internationale Spaanse moederbedrijf Ebro Foods, actief in meer dan 25 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika. Duurzaamheid en bijdragen aan een duurzamere wereld staan er hoog op de agenda, net als innovatie. In 2020 is de bedrijfsnaam van de Nederlandse organisatie gewijzigd naar de naam van het moederbedrijf. De organisatie heeft binnen Ebro Foods wel nog steeds een zelfstandige rol.

Ebro Foods is de grootste rijstproducent van de wereld en heeft een nummer 2 positie wereldwijd in pasta’s. Er werken circa 5.000 medewerkers. De landenorganisaties zijn zelf P&L verantwoordelijk en hebben diverse lokale merken die autonoom worden bestuurd. De organisatie legt zich toe op de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van de merken en private label. Naast leverancier van consumentenproducten is Ebro Foods ook een belangrijke toeleverancier voor de industrie (B2B).

Bij Ebro Foods Nederland werken ongeveer 90 mensen, zowel in productie als op kantoor. De sfeer is er nuchter en no-nonsense en de medewerkers zijn gewend hun handen uit de mouwen te steken en flinke verantwoordelijkheden op zich te nemen. Naast sales is er een trade marketing en een marketing- en innovaties afdeling. Er wordt in een projectteam gewerkt aan innovaties. Lassie komt jaarlijks met een aantal introducties.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04