Dynamo Retail Group

Dynamo Retail Group

Dynamo Retail Group is de snelst groeiende retailorganisatie in de wielerbranche in Europa. Deze toonaangevende retailketen heeft een uitgebreid dienstenpakket en levert dit aan meer dan 840 winkels in Nederland, België en Duitsland. De ondernemer staat er altijd centraal. Daarom is er dienstverlening op alle facetten van de bedrijfsvoering mogelijk. Dynamo Retail Group ziet een belangrijke rol voor zichzelf bij het verbeteren van de aansluiting tussen vraag en aanbod en is zo de spil tussen klant, winkel en leverancier.

Onder Dynamo valt het onlangs vernieuwde Bike Totaal (samengevoegd met Profile de fietsspecialist) en de inkoopcombinatie Dynamo Retail Service. Met de rebranding van Bike Totaal wil de organisatie naast de bestaande klanten ook jonge, ondernemende gezinnen aanspreken met het hoogwaardige assortiment en service. Er wordt meer focus op bepaalde grote merken aangebracht en er wordt steeds meer centraal ingekocht zodat partnerships met leveranciers intensiveren. Deze vernieuwde koers wordt momenteel geïmplementeerd in de marketingstrategie.

Dynamo Retail Group zet vol in op het ontzorgen en inspireren van ondernemers in de tweewielerbranche. Daarbij gaat de organisatie uit van de kracht van zelfstandig ondernemers, die op verschillende manieren ondersteund worden. Door bij te dragen aan een effectieve en rendabele bedrijfsvoering, heeft de ondernemer meer ruimte voor intensiever klantcontact en lokale marktbewerking. Zo kan er optimaal gebruik worden gemaakt van lokale marktkennis en ondernemerschap. De dienstverlening is de laatste jaren sterk uitgebreid om ondernemers en contractleveranciers nog meer steun te bieden.

De 7 P’s die centraal staan in de organisatie zijn: Product (het samenstellen van een krachtig kernassortiment), Presentatie (advies over de on-en offline uitstraling van de winkel), Plaats (bedrijfsversterking via aansluiting bij een landelijk merk), Prijs (het verzorgen van de administratie en betalingen), Proces (alles van automatisering tot service, onderhoud en leaseprogramma’s), Promotie (marketingondersteuning en toegang tot het tweedehandsfietsenplatform) en Personeel (trainingen en informatie voor personeel).

Cultuur

Op het strak ingerichte hoofdkantoor van Dynamo Retail Group in Amersfoort werken zo’n vijftig medewerkers. Het is een platte, open organisatie waar eigenaarschap en initiatief gewaardeerd worden. De lijnen zijn er kort, er wordt samen geluncht en er worden geregeld borrels of evenementen georganiseerd.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement