https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/duvel-moortgat/commercieel-manager-retail/
People Select

Commercieel Manager Retail

Vacature ingevuld
Commercieel Manager Retail
10+ jaar
Deventer | 05 mrt

Wat ga je doen?

De Commercieel Manager Retail ontwikkelt en implementeert een heldere retail strategie en visie om de verkoop van de merken van Duvel Moortgat in de retail verder uit te bouwen en om de merken verder te verstevigen. Jij bent sterk in onderhandelen en durft – in de geest van het bedrijf en de langetermijnvisie – eigenwijs te zijn in de koers die je uitstippelt om voldoende lange termijn waarde te creëren. Daarbij focus je op een gedegen lange termijn strategie voor de retail business die voor kwalitatieve en rendabele groei van de premium merken zorgt. De Commercieel Manager Retail geeft leiding aan een salesteam van tien personen en zorgt voor structuur en kaders.

Duvel Moortgat zoekt een gedreven en ambitieuze people manager die in lijn met de gekozen langetermijnstrategie de groei van de premium A-merken verder stimuleert en zorgt voor professionalisering van het team. Het aansturen, coachen en inspireren van het team om de doelen te realiseren is daarbij één van de hoofdprioriteiten. Je zorgt voor een goede bewerking van de DMU bij klanten en onderhoudt zelf ook contacten op de juiste niveaus. Jij hebt aantoonbare know how van de verkoop van premium merken, analytische vaardigheden om onderbouwde plannen te maken en overtuigingskracht om draagvlak daarvoor te realiseren. Jij kunt retailers aan de merken binden, waarbij de rol die de organisatie heeft gespeeld bij de opkomst van speciaal bieren goed van pas komt. Duvel is daardoor namelijk een graag geziene en invloedrijke partner voor deze categorie. Je staat open voor en stimuleert creatieve initiatieven van je team. Je werkt natuurlijk sterk samen met marketing en het horeca team.

In deze rol zijn je direct reports: een National Accountmanager, een Sales Manager, een Key Account Manager, een Sales Assistent, een hoofd buitendienst en de senior trade marketeer. De Commercieel Manager Retail rapporteert aan General Manager, Martin Strijtveen.


Wat biedt de organisatie jou?

Een leidinggevende salesrol met focus op kwalitatieve groei in de retail bij een eigenzinnig en gezond familiebedrijf dat de laatste jaren enorm is gegroeid. Werken met een fraai en gevarieerd premium merkenportfolio waarmee je als challenger in de categorie invloed uitoefent bij de retailer. Veel ruimte voor eigen inbreng en het ontwikkelen van structurele plannen die zorgen voor verdere groei. Gepassioneerde en enthousiaste collega’s die hun liefde en trots voor de merken elke dag uitstralen. Duvel kent een ambitieuze en fijne werksfeer waar veel samengewerkt wordt.


Jouw ervaring

  • Minimaal 10 jaar relevante saleservaring in retail in een A-merkomgeving, met een track record in onderhandelen, activaties en kennis van trade marketing
  • Ervaring met buitendienst is een pre
  • Minstens 5 jaar leidinggevende ervaring
  • Aantoonbaar succes met het realiseren van gezonde groei op basis van een doordacht en creatief plan
  • Organisatorisch sterk
  • Communicatief sterke teamplayer en relatiebouwer
  • Oplossingsgericht, energiek en ondernemend. Creatief in aanpak en denkwijze

Meer informatie? Vragen? Neem contact op.

© 2019 People Select - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04