Delinuts

Delinuts

Natuurlijk is Delinuts onlosmakelijk verbonden met noten. Maar er is veel meer. Het bedrijf is ook al jaren dé specialist in pinda’s, zuidvruchten en rijstcrackers. Delinuts importeert wereldwijd de lekkerste producten en verzorgt de opslag, verkoop, verpakkingen en distributie ervan voor een groeiend aantal private label klanten in retail, foodservice, speciaalzaken, groothandels en industrie.

Vanuit hun expertise is het assortiment in de loop der tijd steeds verder uitgebreid, met zaden en pitten, gedroogd fruit, groente- en fruitchips, delicatessen en nog meer aanverwante producten. Daardoor is het bedrijf actief in het notenschap, maar eveneens in categorieën als AGF, bio, bakwaren en saladeverrijkers. Ook het aanbod van voorverpakte producten en verpakkingsconcepten heeft een enorme vlucht genomen.

Delinuts is opgericht in 1994, maar maakte voor die tijd – onder de naam Trono’s – al deel uit van Reforma, een groothandel in natuurvoeding en reformproducten. In die tijd werden de producten rechtstreeks vanuit de vrachtwagen aan de klant gekocht. Maar dat veranderde toen de organisatie steeds sneller groeide. De verkopen in Nederland en de export in Europa verplaatsten zich in 2004 naar een pand in Ede. Sinds 2012 is Delinuts gevestigd in een nog groter, toekomstbestendig pand. In 2017 is het bedrijf in handen gekomen van het beursgenoteerde handelshuis Acomo.

De laatste jaren is de organisatie flink gemoderniseerd en geprofessionaliseerd om groei een nieuwe impuls te geven. Met de acquisitie van een eigen verpakkingsbedrijf en contracten met meerdere co-packers bedient Delinuts klanten op maat en bieden ze hoge service.

Het vaste assortiment bestaat uit meer dan 500 kwalitatief hoofwaardige producten. Dit portfolio wordt aangevuld met zo’n 1.000 klantspecifieke producten. Kwaliteit, assortiment en leveringsbetrouwbaarheid staan centraal bij alle activiteiten. De organisatie volgt de marktrends op de voet en is contant bezig met het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve producten en verpakkingen.

Cultuur
Op het moderne hoofdkantoor in Ede werken ongeveer 45 medewerkers in een transparante, open sfeer samen om uitstekende service te leveren aan de klanten. Het relatief jonge team is gemotiveerd, proactief en pragmatisch. Gezelligheid is er een belangrijke waarde.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement