De Graafstroom

De Graafstroom

Kaas met karakter en een volle, romige smaak. In de moderne Zuivelfabriek De Graafstroom produceren ze Hollandse natuurgerijpte  kaas. Op een zo verantwoord mogelijke manier. De melk voor al deze kaas komt van 170 melkveehouders die verenigd zijn in zuivelcoöperatie DeltaMilk. De coöperatie is sinds  2009 eigenaar  van de fabriek. Naast het eigen merk De Graafstroom, produceert het bedrijf private label kaas voor een aantal grote  retailers.

Kaaskennis

De kaasmakers geven hun kaaskennis en -geheimen door met trots aan de volgende generatie, zodat die karaktervol blijft en zo weinig mogelijk vet- en zout bevat. Ze kunnen snel maatwerk leveren en inspelen op nieuwe wensen van hun klanten. De Graafstroom rijpt een deel van haar kaas zelf. In de kaasmakerij gaat geen kilo restproduct verloren. De wei die vrijkomt is een belangrijk ingrediënt voor babyvoeding. De room vormt de basis voor producten zoals slagroom.

Internationaal

De groeikansen voor de organisatie liggen internationaal. Het klantenpakket verbreedt zich steeds meer over de grens, binnen Europa, maar ook buiten Europa. Sinds de oprichting van Zuivelfabriek De Graafstroom in 1908 is het bedrijf trouwens veel meer dan een plek waar melk wordt verwerkt. Het is een verbindende locatie waar boeren, medewerkers, afnemers en de omgeving elkaars krachten versterken. Met goed rentmeesterschap als visie wordt met respect voor mens, dier en de aarde gewerkt aan een duurzame toekomst met een prima rendement.

Koeien

De zuivelfabriek en kantoren staan in het Zuid-Hollandse Bleskensgraaf en wordt omringd door koeien, water en molens. Er werken ongeveer 100 medewerkers die ervoor zorgen dat de kaas onder optimale omstandigheden ontstaat, waarbij ook de natuur zijn gang moeten kunnen gaan. Het kantoor is hypermodern en open. De sfeer is er ondernemend en nuchter. De lijnen zijn kort. En leuk om te weten: sommige oud-medewerkers komen nog steeds elke week een stuk kaas ophalen bij de fabriek. Gewoon omdat het kan.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement