CycloVriend

CycloVriend

CycloVriend wil ervoor zorgen dat iedereen kan fietsen waar, wanneer en hoe ze dat willen. De organisatie biedt alle opties aan: van retail tot lease en lenen. Van stadsfiets tot bakfiets en speed pedelec. Om alle soorten klanten optimaal te voorzien van een rijwiel is CycloVriend inmiddels uitgegroeid tot een slimme groep van bedrijven. Met Fietsvoordeelshop.nl, JUIZZ, CycleShare (B2B fietsverhuur), BikeFriend (België), MoTech (onderhoud) en Leasefietsshop.nl heeft elk bedrijf een eigen specialisme en dienstverlening. Zo bouwt CycloVriend aan de toekomst van fietsen in elke markt en brengt de organisatie mensen verder, letterlijk en figuurlijk.

De geschiedenis van familiebedrijf CycloVriend start in 1972 met de voorloper van Fietsvoordeelshop.nl. In dat jaar opent Klaas Vriend een fietsenwinkel in Opmeer en groeit snel. De tweede generatie Vriend pioniert in 2011 als een van de eersten met de verkoop van fietsen online en komt de echte doorbraak. Inmiddels zit de derde generatie in het zadel en zijn er ruim 40 winkels. Autobedrijf Louwman heeft sinds begin 2023 een meerderheidsbelang in de onderneming, waardoor de gewenste verdere expansie doorgezet kan worden.

Fietsvoordeelshop.nl heeft zo’n 25 winkels en deze omnichannel speler heeft al soorten fietsen in het assortiment. Bestellen kan online, maar het is ook mogelijk om bij een van de winkels te gaan kijken en een proefrit te maken. Met filialen van Groningen tot Goes verkoopt Fietsvoordeelshop.nl bekende merken als Gazelle, Batavus, Sparta, Kalkhoff en KOGA. Ook biedt de organisatie volop servicemogelijkheden zoals onderhoud en reparatie. Het grootste deel van de omzet komt van dit merk.

In 2021 is premium e-bike specialist JUIZZ toegevoegd aan CycloVriend Zij verkopen merken als Riese & Müller, Stromer, Kalkhoff, Sparta, Urban Arrow, Carqon en Babboe. Op de Belgische markt zijn vier winkels onder de naam BikeFriend. Voor de zakelijke markt zijn er opties om fietsen te leasen, delen of huren. De laatste jaren groeit de organisatie snel in zowel omzet als het aantal winkels.

Cultuur

Op het hoofdkantoor in Amersfoort werken ongeveer 55 personen, waarvan zo’n 30 in het commerciële team. Bij het kantoor zit ook een winkel, dus de tweewielers zijn er altijd binnen handbereik. Het magazijn zit in Heerhugowaard. De cultuur van het bedrijf is nuchter, ondernemend en pragmatisch. Er wordt hard en in gezellige, collegiale sfeer gewerkt om de business verder te ontwikkelen en kansen te verzilveren. Kernwaarden zijn er: vriendelijk, lef, transparant en professioneel.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement