Croky

Croky

Met behulp van hun bont gekleurde mascottes verkoopt Croky al meer dan vijftig jaar kraakzinnig krokante chips en zoutjes en zijn ze een bekende challenger in hun categorie. De vrolijke papegaaien – die onlosmakelijk aan het merk verbonden zijn – vertegenwoordigen elk een eigen smaak product. De wieg van deze Belgische snack staat in een West-Vlaamse boerderij. Daar besluit de familie Huyge in 1966 om chips te gaan verkopen. Als eerbetoon aan de net overleden huispapegaai worden zowel het merk Croky genoemd.

 

De chips blijken al snel een grote hit, waardoor de Britse multinational United Biscuits (UB) het merk in 1970 maar wat graag overneemt. Met de uitvinding van de Hula Hoops en de introductie van de smaak ‘bolognese’ explodeert de vraag naar de producten vervolgens verder. In 2004 wordt Croky opnieuw Vlaams bezit als het dynamische familiebedrijf Roger & Roger van de familie Dick Croky overneemt. Als een van de belangrijkste producenten van aardappel- en maïssnacks in Europa produceert de organisatie naast Croky ook veel private label chips in opdracht van retailklanten.

 

Roger & Roger wil ‘a famous name in snacks’ zijn en heeft anno 2023 een belangrijke positie in het Nederlandse en Belgische retail en out-of-home kanaal. Met bijzondere smaken en veel aandacht voor de veranderende gezondheidsnormen onderscheidt het merk zich van de concurrent. Croky wordt tegenwoordig geproduceerd in het Belgische Moeskroen en gemaakt van aardappelen van een eigen ras.

 

Croky in Nederland

In Nederland zorgt een mean and lean commercieel team voor de sales in deze markt. De marketing wordt vanuit België verzorgd. Croky is een belangrijke challenger in de zoutjesmarkt, waarin Lays de onbetwiste leider is. De rest zit vooral in Private Label en kleine merken. De organisatie kijkt voortdurend naar innovatiemogelijkheden en kan snel nieuwe producten leveren omdat de winst direct terugstroomt in de organisatie.

 

Cultuur

De structuur van de Nederlandse salesafdeling is zeer plat. Het team is hecht, de cultuur is open en informeel, de aanpak no-nonsense. Het team werkt grotendeels vanuit huis of op locatie en komt regelmatig bij elkaar op het kantoor in Apeldoorn.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement