https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/croky-nederland/
People Select

Croky Nederland

Al meer dan vijftig jaar lekkere chips en zoutjes

Met behulp van hun vrolijk gekleurde mascottes verkoopt Croky al meer dan vijftig jaar lekkere chips en zoutjes. De verschillende papegaaien - die in hun commercials feestjes vieren op de bank - vertegenwoordigen elk een ander product van deze bekende challenger. De wieg van de Belgische snackfabrikant staat in een West-Vlaamse boerderij. Daar werden in 1966 de allereerste Croky chips gebakken op de boerderij van de familie Huyge, vernoemd naar de papegaai van de familie.

Vlaamse familie

Het succesvolle bedrijf wordt in 1998 overgenomen door de Britse multinational United Biscuits (UB). De chips komen dan allang niet meer van de familieboerderij, en worden vanaf dat moment gebakken in een grote fabriek in Deventer. Een paar jaar geleden wordt Croky opnieuw Vlaams bezit dankzij West-Vlaams familiekapitaal. Het dynamische familiebedrijf S.A. Roger & Roger van de familie Dick neemt Croky over. Dit bedrijf is een snel groeiende producent van aardappel- en maïssnacks. Het grootste deel van hun omzet wordt gerealiseerd door de productie van private label chips in opdracht van retail klanten in twintig landen, waaronder de Benelux en Scandinavië. Croky wordt tegenwoordig geproduceerd in het Belgische Moeskroen.

Nederlandse markt

Sinds de overname van Croky door Roger & Roger is Croky als vanouds weer in alle Nederlandse supermarkten, maar ook in Out of Home te vinden. In Nederland zorgt een mean and lean commercieel team voor de sales in deze markt. De Marketing wordt vanuit België verzorgd. Croky is met een aandeel van ongeveer 10 procent een belangrijke challenger in de zoutjesmarkt. De structuur van de Nederlandse salesafdeling is vlak, het team is hecht, de cultuur is open en informeel, de aanpak no-nonsense. Het team werkt grotendeels vanuit huis of op locatie en komt bij elkaar op het kantoor in Apeldoorn.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04