Cornelis Vrolijk

Cornelis Vrolijk

Cornelis Vrolijk is een internationaal familiebedrijf met de 5e generatie aan het roer. De basis voor Cornelis Vrolijk is gelegd in 1880 door Frank Vrolijk op Scheveningen als haringhandel. Tegenwoordig is het een internationaal visserijbedrijf, actief in de vangst, kweek, verwerking en handel van vis, visproducten en garnalen. Altijd met als doel kwalitatief hoogstaand voedsel voor menselijke consumptie te produceren en een duurzame toekomst voor iedereen. Hun producten bereiken consumenten in ongeveer 45 landen.

Met de visserij levert Cornelis Vrolijk een belangrijke bijdrage aan de voedselzekerheid van miljoenen mensen. Dat doen ze, als familiebedrijf, met oog voor toekomstige generaties: met behoud van gezonde visbestanden, met minimale milieubelasting en met betrokken en trotse mensen. Cornelis Vrolijk staat voor continuïteit waarbij met respect wordt omgegaan met de omgeving waarin wordt gewerkt. Er wordt flink ingezet op meer regie en verduurzaming in de keten. Belangrijke thema’s zijn onder meer CO2-reductie, vierkantsverwaarding en het verminderen van plastic verpakkingen en afval.

Het bedrijf is in de hele keten actief: van schip naar schap. Elke dag leveren zij leveren miljoenen, gezonde, eiwitrijke en betaalbare maaltijden.

Cornelis Vrolijk is een financieel sterk bedrijf met een unieke positie in de Europese visserij met directe toegang tot ‘de bron’. Wereldwijd werken ruim 2.000 mensen bij de Cornelis Vrolijk groep. De organisatie groeit snel, zowel organisch als door overnames, wat zich uit in een breed portfolio.

Cornelis Vrolijk Seafood is onderdeel van de groep. Deze divisie (voorheen bekend onder de naam Seafood Parlevliet) is de retailspecialist voor het visschap in het retailkanaal en is een top 3-speler in de Nederlandse markt. Belangrijke productgroepen zijn haring, gebakken en gerookte vis, verse vis uit Nederlandse wateren (schol, tong), en garnalen (tropisch en Hollands). De organisatie heeft meerdere locaties, waaronder twee rokerijen (in Tholen en IJmuiden), een garnalen verpakkingsbedrijf in Enschede en een garnalen pellerij in Lauwersoog. Op de hoofdvestiging in IJmuiden komt de haring en verse vis binnen en wordt ook vis gebakken. Het is een platte organisatie die bezig is met verdere professionalisering. De sfeer is er nuchter en open. Zij gaan respectvol om met hun werkomgeving en zijn trots en betrokken.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement