https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/coop/
People Select

De kracht van samen. Daarin gelooft de coöperatieve supermarktorganisatie Coop al meer dan 125 jaar. Hun motto is niet voor niets: Samen maak je het verschil! Samenwerking zorgt voor voordeel, zowel financieel als sociaal-maatschappelijk. Dat betekent: goedkopere levensmiddelen voor de consument, maar ook voordelen bij andere bedrijven en het steunen van goede doelen. De winst wordt niet uitgekeerd, maar blijft in het bedrijf. Zo kunnen er langetermijn en duurzame keuzes gemaakt worden.

De retailer heeft circa 315 supermarkten, twee distributiecentra (één voor houdbare en één voor verse producten) en een eigen vleesverpakkingscentrale. En natuurlijk is er ook een online boodschappenservice. Centraal staan altijd het belang van de zelfstandige Coop-ondernemers én van de consument. Coop gelooft vol overtuiging in dichtbij, lekker en goedkoop, of zoals ze zelf zeggen: ‘goedcoop’.

Coop luistert actief naar klanten. Met lokale en regionale panels en tafelgesprekken blijft de organisatie op de hoogte van de wensen van de klant en kunnen deze actief meepraten over allerlei thema’s. Bovendien kiezen zij welke honderden goede doelen de coöperatie steunt.

De wortels van de Coop liggen in 1891 toen fabrieksarbeiders eigen winkeltjes begonnen omdat ze ontevreden waren over de lage lonen, hoge prijzen en slechte kwaliteit van levensmiddelen. Die eigen winkels verkochten producten tegen redelijke prijzen en werden een succes, waardoor lokaal en regionale fusies ontstonden. Anno 2020 is Coop een moderne coöperatie die sneller groeit dan de markt. De stap naar online zit sinds 2018 in een stroomversnelling met de aankoop van de helft van de aandelen in Telesuper.

Bij Coop werken bijna 8.000 mensen en via de ruim 150 franchise winkels stijgt dat aantal tot meer dan 15.000. Het servicekantoor is gevestigd in Velp. Het is een ondernemende, slagvaardige organisatie waar lef en gezonde verstand hand in hand gaan. Teamwork is erg belangrijk en de sfeer is nuchter, bescheiden en vriendelijk.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04