https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/company-name-withheld/category-leader-1/
People Select
Vacature ingevuld

Category Leader

5+ jaar
Zuiden van het land | 03 sep

Wat ga je doen?

Als Category Leader ben je verantwoordelijk voor het bedenken en doorvoeren van een heldere categorievisie en purpose voor een regio van meerdere Europese landen. Jij tilt jouw categorie vanuit die visie naar een hoger plan, waarbij je focus naast foodservice ligt op het grote groeipotentieel in Retail. Vervolgens bepaal jij de bijbehorende langetermijnstrategie en New Product Development-mogelijkheden voor het portfolio, zodat de innovatiefunnel voor de komende drie jaar goed gevuld is. Daarbij kijk je naar zowel private label als merk-kansen in de markt. Ook portfoliomanagement en het ontwikkelen van tailor made activatieplannen voor de verschillende foodservice kanalen zijn belangrijk in deze rol.

Voor een internationale premium speler in brood en pastry zoeken wij een ondernemende en breed georiënteerde marketeer met een track record in categorie-ontwikkeling in een FMCG-omgeving. Retailkennis en -ervaring is een absolute plus om de groeiambities van de organisatie op dit vlak te kunnen verwezenlijken. Liefst ook ervaring in een internationale omgeving. Jij bent echt de drijvende kracht achter een succesvolle visie voor jouw categorie en kunt deze overtuigend overbrengen bij interne stakeholders. In nauwe samenwerking met sales denk je na over co-creatie met klanten en nieuwe concepten. Jij bent een doorzetter, proactief, zelfstartend en communicatief sterk en gedijt goed in een rol met veel vrijheid. Een open, transparante, internationale werkomgeving past goed bij jou. Je verdeelt je tijd over het kantoor in Brabant en in Vlaanderen.

 

Wat biedt de organisatie jou?

Een marketingrol waarbij je zelfstandig een categorievisie en strategie gaat bepalen voor je regio en je als ondernemer binnen de organisatie aan de slag kunt. Inclusief de bijbehorende vrijheid, korte lijnen en P&L verantwoordelijkheid. Een functie bij een innovatieve, internationale speler op de broodmarkt met trendy concepten en een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment. Een platte organisatie waar men open, transparant en informeel samenwerkt. Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, zowel op leadership als functie-specifiek. (Internationale) doorgroeimogelijkheden.


Jouw ervaring

  • Minimaal 5 jaar brede marketingervaring in een FMCG omgeving met Retail component
  • Track record in categorie-denken en ontwikkeling
  • Sterk in stakeholdermanagement
  • Strategisch, conceptueel en communicatief ijzersterk
  • Ondernemend, zelfstartend, flexibel, doorzetter
  • Goede beheersing Nederlands, Engels en liefst nog andere relevante talen
© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04