Collistar

Collistar

Collistar is een populair Italiaans cosmeticamerk dat in de categorieën Face, Sun, Body en Mannen het nummer 1 merk is in het thuisland. Het merk zoekt altijd naar eenvoudige, essentiële en zuivere beauty- en skin care-oplossingen voor een maximale werking en verdraagbaarheid. Daarvoor selecteren ze de beste ingrediënten en benutten ze alle bestanddelen optimaal. Vervolgens gebruiken ze de typisch Italiaanse ‘magie’ om van iets eenvoudigs iets bijzonders te maken. In een paar druppels zit alles wat de huid nodig heeft. Hun missie is om zo ieders uniciteit maximaal te belichten en symbool te staan voor Italiaanse schoonheid.

 

In de Benelux wordt het uitgebreide assortiment aan make-up, gezichts- lichaams-, zon- en haarverzorging verkocht via geselecteerde parfumerieën en luxe drogisterijen, waaronder Douglas, ICI Paris XL, DA en Pour Vous. De grootste categorie is momenteel skin care. Bestsellers van het merk zijn onder meer de huidverzorgingsproducten, de Magic Drops, Talasso-Scrub en Anticellulite Cryo-Gel. Er wordt veel groeipotentieel gezien in de categorieën Man Care en Haar.

 

Collistar Benelux is een dochteronderneming van Collistar in Milaan, dat weer onderdeel is van de Bolton Group. Het merk bestaat sinds 1983 en startte als cosmetische divisie van een toonaangevend farmaceutisch bedrijf. Al snel ontwikkelde Collistar zich tot een extreem succesvol, internationaal merk dat een belangrijke rol speelt bij wetenschappelijke innovatie. Met een eigen lab in de universiteit van Siena wordt constant geïnvesteerd in het uitbreiden en optimaliseren van het premium assortiment.

De producten worden wereldwijd verkocht: in Italië bij circa 2.500 parfumerieën en internationaal bij meer dan 3.000 retailers in ruim 50 landen. Naast Collistar heeft Bolton Beauty ook de merken Somatoline, Botot, Cavaillès en Citrosil. Duurzaamheid staat volop in de schijnwerpers bij Collistar. Het bedrijf wil in 2025 100 procent recyclebare of navulbare, ecologische verpakkingen hebben. Ze focussen bovendien op het verminderen van plastic en gebruiken alleen maar FSC-karton. Hun producten zijn verder grotendeels vegan.

 

Cultuur

Op het kantoor van Collistar in Utrecht – in het gebouw van moederorganisatie Bolton Group –  werkt het Benelux-team  met passie aan de verdere groei van het merk. De lijnen zijn er kort en de cultuur is nuchter, ‘fact driven’ en resultaatgericht. De Italiaanse roots van het merk zijn er zichtbaar en er wordt nauw samengewerkt met het hoofdkantoor.

 

 

 

 

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement