https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/carqon/
People Select

Carqon

Met de ‘Q’ voor Quality. Het Nederlandse premium merk Carqon biedt de consument een nieuwe, superieure standaard in bakfietsen. Eind 2019 komt hun in Denemarken en Nederland ontworpen bakfiets op de markt. Alles staat dus klaar om de Europese markt te veroveren met hun elektrische bakfietsen met veel aandacht voor kwaliteit en design. De ideale fiets voor ambitieuze ouders die het maximale uit hun leven willen halen en meer tijd aan hun kinderen en zichzelf willen besteden. Voor de bedenkers van de Carqon fietsen draait het om het bieden van een indrukwekkend design in combinatie met excellente kwaliteit, veiligheid en comfort. Zodat ouders en kinderen ook onderweg zoveel mogelijk van elkaars gezelschap kunnen genieten.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de lancering van het productassortiment. De fietsen worden vermarkt via high end resellers. Daarbij wordt gewerkt met een hybride businessmodel waarbij consumenten hun fiets online kunnen bestellen en vervolgens in de winkel ophalen bij een van de resellers. Carqon is onderdeel van Velosophy, een snelgroeiende speler in e-cargo fietsen voor zowel consumenten als de zakelijke markt. Ook Babboe, Europees marktleider in familiebakfietsen, en Centaur Cargo (gespecialiseerd in cargo bikes voor de zakelijke markt) vallen onder dit bedrijf.

De initiatiefnemers achter Carqon hebben geruime tijd gewerkt aan de ontwikkeling van het allereerste model. Een internationaal team ontwerpers en (automotive) technici die hun sporen hebben verdiend op vervoersgebied hebben er net zo lang aan gewerkt tot ze helemaal tevreden waren met het eindresultaat. De Carqon bevat onderdelen van speed pedelecs, mountain bikes en zelfs uit de auto-industrie.

Het kantoor van Carqon staat in Amersfoort, waar het merk bij Babboe in het pand zit, maar heeft op korte termijn ook een dependance in Naarden vesting. Het team bestaat op dit moment uit vijf personen. De lijntjes zijn er dus ultrakort. De sfeer is er ondernemend, open, direct en resultaat gedreven.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04