Bredabest

Bredabest

Pinda’s worden steeds vaker gezien als de nieuwe superfood en bij Bredabest geloven ze dat pinda’s een krachtige rol spelen in elk gezond dieet. De organisatie is een van Europa’s grootste verwerkers van pinda’s. Ze produceren er smeuïge pindakaas (B2C), verwerken pinda’s voor in chocoladerepen, snacks en zoutjes, koekjes, ijs en satésaus (B2B) en verkopen zakken met pinda’s door (trade).

Met meer dan twintig jaar import- en export-ervaring weten ze bij dit zeer ondernemende bedrijf precies waar ze de beste pinda’s voor hun portfolio kunnen sourcen en inkopen. Die verwerken ze vervolgens zelf tot pindakaas, of leveren ze op maat aan bij de (B2B-)klant. Ze roosteren, hakken, snijden of vermalen de grondstoffen precies zoals de klant dat wil.

Bredabest is in 1996 opgericht door Pieter Stienen. Samen met Rainier van Rey begon deze ondernemer in die periode met het importeren van noten en gedroogd fruit voor groothandels, importeurs en foodproducenten. Dat bleek een succes en in 2008 kwam er een eigen fabriek bij om zelf pinda’s te kunnen verwerken. Daarna groeide het ondernemende bedrijf gestaag verder, onder meer door de overname van Graaf Food Ingredients in 2012, het opstarten van een retaildivisie in 2014 en het uitbreiden van de opslagcapaciteit.

De twee productielocaties in Raamsdonksveer en Giessen maken zowel consumentenproducten voor retailmerken en private label, als halffabricaten voor retailers en de voedingsindustrie. Met een eigen testkeuken kunnen nieuwe producten snel worden ontwikkeld en op de markt gebracht. Dat levert een scala aan producten op: van 100% pindakaas (met of zonder stukjes) tot pinda’s stukjes voor bijvoorbeeld een topping op een koekje of ijsje.

Behalve innovatieve producten en concepten bieden ze klanten ook marketingservices én inhouse oplossingen op het gebied van verpakkingen en design. Door een gecontroleerde supply chain garanderen ze de beste kwaliteit, van het land tot het eindproduct op tafel.

Cultuur

Bij Bredabest werken meer dan 100 medewerkers en dat aantal groeit. De sfeer is er ondernemend, down to earth, gezellig en informeel. De lijnen zijn er kort en er is volop aandacht voor de persoonlijke ontwikkkeling van medewerkers.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement