https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/bouter-group/sourcing-manager/
People Select
Vacature ingevuld

Sourcing Manager

4+ jaar
Almere | 02 jan

Uitdaging

Brede en creatieve inkopersfunctie voor dedicated klant bij groeiende versspeler.

De functie

De Sourcing Manager is verantwoordelijk voor het realiseren van een zo hoog mogelijke klanttevredenheid van Albert Heijn over Borrelgemak. Jij gaat aan de slag met alles van de inkoop van grondstoffen, eindproducten en verpakkingen tot de beschikbaarheid in het schap bij Albert Heijn. Jij overziet de hele keten en verzint oplossingen om zo slim mogelijk in te kopen.

Je hanteert een proactief inkoopbeleid en onderhoudt de relatie met circa 80 verschillende leveranciers. Je versterkt het leveranciersnetwerk, van grote tot kleine leveranciers, en bewaakt hierbij altijd de hoge kwaliteitseisen die Albert Heijn aan zijn producten stelt. In je inkoopbeleid houd je rekening met de vier werelden die binnen Borrelgemak centraal staan: Azië, Zuid Amerika, Mediterrane en Scandinavië. Je vindt nieuwe leveranciers onder meer via beurzen en je opgebouwde netwerk.

De kneepjes van het inkopersvak beheers je tot in de puntjes waardoor je lange termijn samenwerkingen borgt en kansen kunt grijpen voor nieuwe concepten en ontwikkelingen. Zo ondersteun je in hoge mate de innovatiemanager bij de verdere ontwikkeling van het assortiment Borrelgemak. De Sourcing Manager heeft ook een korte lijn met de productontwikkelaar en proeft geregeld als eerste nieuwe recepten en producten. Als foodie heb je een duidelijk doel voor ogen voor die nieuwe Borrelgemak-producten en zorg je ervoor dat precies het juiste product aan Albert Heijn wordt aangeboden.

Je zoekt - samen met de klant - continu naar verbeteringen in beschikbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid. En je ziet kansen voor nieuw product development. Om jouw kennis up to date te houden, monitor je continu de markt, je signaleert marktkansen en trends, ontwikkelingen in de techniek, ontwikkelingen bij bestaande en potentiële toeleveranciers. En deze kennis weet je effectief in te zetten voor Bouter Group en Albert Heijn en om te zetten in een visie. Op termijn bekijk je hoe je samen met Albert Heijn schaalvoordelen op het gebied van sourcing kunt creëren.

Het strategisch partnership met Albert Heijn en de dynamiek van de markt zorgen ervoor dat er een gezonde druk bestaat op continue verbetering van performance. Naast je reguliere werk als Sourcing Manager maak je ook deel uit van dergelijke project teams waarbinnen je een belangrijke rol vervult. Daarnaast zorg je continu voor een optimale beschikbaarheid van producten en het zo efficiënt mogelijk functioneren van de gehele keten. Kwaliteit, beschikbaarheid, op korte en lange termijn, duurzaamheid en (keten)kosten besparing zijn hierbij belangrijk.

De kandidaat

Jij hebt minimaal 4 jaar relevante (inkoop)ervaring en een commerciële achtergrond, bij voorkeur met een opleiding NEVI1. Jij bent een uitstekende en stevige netwerker die zelfstandig en resultaatgericht te werk gaat. Affiniteit met kwaliteitsproducten is een must.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04