https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/bolsius/
People Select

Bolsius

Sfeer, warmte en gezelligheid

Kaarsen staan nog steeds synoniem voor sfeer, warmte en gezelligheid. Bij Bolsius maken ze exemplaren in alle soorten, maten en kleuren, van heerlijk geurende varianten tot robuuste, eenvoudige kaarsen voor op tafel of voor professioneel gebruik in bijvoorbeeld de horeca. De kwaliteitskaarsen worden geëxporteerd naar meer dan vijftig landen. En altijd geldt een zorgvuldige selectie en combinatie van de beste lont, grond-, kleur- en geurstoffen. Ze zijn de grootste kaarsenleverancier van Europa.

Wasblekerij

De rijke historie van Bolsius begint in 1870 als Antonius Bolsius een wasblekerij begint aan de Kerkendijk in Schijndel. Hij bleekt bijenwas, smelt die en verkoopt het product aan kosters en pastoors. Die maken er vervolgens kaarsen van. Dat willen ze bij Bolsius zelf ook. Vanaf 1920 maakt het familiebedrijf zelf kaarsen en krijgt het bedrijf grote bekendheid in de wijde omgeving. Vanaf de jaren zestig groeit het uit van een ambachtelijk tot een middelgroot industrieel bedrijf. En die groei blijft doorgaan dankzij overnames van allerlei binnen- en buitenlandse kaarsenmakers. Wat niet veranderd is, is de locatie: het hoofdkantoor zit nog steeds aan de Kerkendijk.

Vernieuwing

Met een solide positie in de markt blijft het bedrijf continu in beweging. Bolsius is voortdurend bezig met vernieuwing, innovatie en het bewaken van de hoogste kwaliteitseisen. Ook intern is de organisatie gemoderniseerd. Er zijn vier regio-georiënteerde business units plus 4 categorieën gedefinieerd, die zich elk focussen op een deel van de markt. Die categorieën zijn: Memorial lights, Fragrance, Pillars en Deco, waarvan Fragrance en Deco vanuit Nederland opereren, de rest zit elders in Europa. De komende periode wil Bolsius nog verder professionaliseren en meer aandacht gaan geven aan de producten waarmee zij zich kunnen onderscheiden in de markt. Daarbij wordt marketing steeds belangrijker en is een scheiding aangebracht tussen de merken van Bolsius en Private Label.

Trots

Bij Bolsius werken circa 100 medewerkers met passie en trots voor kaarsen en kwaliteit. Belangrijke waarden in het bedrijf zijn betrouwbaarheid, integriteit, respect, innovatie, openheid en persoonlijke ontwikkeling. De communicatielijnen zijn er kort en er is veel ruimte om zelf ideeën aan te dragen en te verwezenlijken.

 

© 2023 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04