Bolletje

Bolletje

Heel Nederland is opgegroeid met Bolletje. De slogan ‘Ik wil bolletje!’ is zelfs uitgeroepen tot dé reclameslogan van de vorige eeuw. Het iconische merk is al jaren trotse marktleider op het gebied van ontbijt- en lunchproducten en heeft een belangrijke positie in tussendoortjes en seizoensproducten. Met slimme reclamecampagnes en productinnovaties weten ze die positie goed vast te houden. Een knappe prestatie van een ambachtelijk familiebedrijf dat is gestart in 1867 vanuit een bakkerij in Almelo.

Vanuit de visie dat iedereen goed eten met een glimlach verdient, verrast Bolletje keer op keer met mooie bakkersproducten. Bolletje geeft een glimlach aan de dagelijkse eetmomenten door bakmanschap en een flinke dosis positieve energie. Dat gebeurt met constante innovaties, strategische categorie samenwerkingsverbanden met retailpartners en regelmatige introducties van nieuwe producten. Met deze nieuwe missie, die halverwege 2021 zichtbaar wordt met campagnes, zet het bedrijf in op het creëren van geluksmomentjes voor de consument. Daarbij ligt focus op het inspringen op nieuwe eetmomenten, zowel in gezond en voedzaam als lekker.

De geschiedenis van Bolletje begint met de productie en verkoop van beschuiten. In de jaren twintig verkoopt Bernard Ter Beek zijn zelfgemaakte beschuiten per bakfiets in de wijde omgeving van zijn bakkerij. Op die plek staat tegenwoordig de Bolletje Winkel. Na de oorlog groeit het bedrijfje uit tot een absolute beschuitspecialist en wordt de naam Bolletje wordt geïntroduceerd, want tot die tijd worden de beschuiten verkocht onder de naam: Ter Beeks Eierbeschuit. Vanaf de jaren zeventig begon het bedrijf het assortiment steeds meer uit te breiden. Het nam hiervoor andere bedrijven en fabrieken over die bijvoorbeeld koekjes, ontbijtkoek en roggebrood maakten.

Cultuur

In 2013 is Bolletje overgenomen door het Duitse familiebedrijf Borggreve, dat vlak over de grens ligt. Maar de bedrijfsvoering is daarna niet veranderd. Het blijft een nuchter Nederlands bedrijf met een no-nonsense mentaliteit en een informele sfeer. Voor medewerkers zijn er veel ontwikkelmogelijkheden binnen het bedrijf en worden geregeld trainingen en workshops aangeboden. Bij de hoofdvestiging in Almelo zijn zowel de grootste productielocatie als de coördinerende afdelingen te vinden. Behalve beschuit, worden daar ook diverse soorten brood en roggebrood geproduceerd. De vestiging in Heerde is verantwoordelijk voor de productie van onder meer knäckebrod. Er werken ongeveer 450 mensen.

2023 Copyright - People Select