https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/bolletje/
People Select

Bolletje

"Ik wil Bolletje!"

Bolletje staat in de top 3 van bekendste Nederlandse merken en is marktleider op het gebied van ontbijt- en lunchproducten. De slogan ‘Ik wil bolletje!’ is uitgeroepen tot dé reclameslogan van de vorige eeuw. Het bedrijf werkt er hard aan om die toppositie vast te houden met slimme reclamecampagnes en productinnovaties. Een knappe prestatie van een ambachtelijk familiebedrijf dat is gestart in 1867 vanuit een bakkerij in Almelo.


Beschuitspecialist

De geschiedenis van Bolletje begint met de productie en verkoop van beschuiten. In de jaren twintig verkoopt Bernard Ter Beek zijn zelfgemaakte beschuiten per bakfiets in de wijde omgeving van zijn bakkerij. Na de oorlog groeit het bedrijfje uit tot een absolute beschuitspecialist met een eigen industriële bakkerij. Dat is ook het moment waarop de naam Bolletje wordt geïntroduceerd. Vanaf de jaren zeventig groeit het assortiment met onder meer koekjes, ontbijtkoek en roggebrood. De familie weet de concurrentie in de beschuitmarkt genadeloos te verslaan als ze vroegtijdig signaleren dat consumenten beschuiten in de supermarkten gaan kopen. Omdat ze ervoor zorgen dat hun producten snel in de schappen liggen, komt meer dan 50 procent van alle beschuit nog steeds uit Almelo.

 

Tussendoortjes

Bolletje heeft de laatste jaren een belangrijke positie veroverd op de markt van crackers en Knäckebröd, tussendoortjes en seizoensproducten en komt regelmatig met introducties van nieuwe producten. In 2013 is het bedrijf overgenomen door het Duitse familiebedrijf Borggreve, dat vlak over de grens ligt. Maar de bedrijfsvoering is daarna niet veranderd. Bij de hoofdvestiging in Almelo zijn zowel de grootste productielocatie als de coördinerende afdelingen te vinden. Behalve beschuit, worden daar onder andere ook knäckebröd en roggebrood geproduceerd. De vestiging in Heerde is verantwoordelijk voor de productie van onder meer ontbijtkoek en tussendoortjes. Er werken ongeveer 450 mensen.

 

Deegbolletje

Bolletje is een nuchter Nederlands bedrijf met een no-nonsense mentaliteit en een informele sfeer. Sales Manager Jeroen de Kruijf: “Je krijgt bij ons veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Dat vergt wat van de mensen die er werken. Je moet open en eerlijk durven zijn. Maar dat levert ook trotse medewerkers op, die er soms al hun hele leven werken.” Je zit er als werknemer bovendien bijna letterlijk op de productievloer, omdat de fabriek pal naast de kantoren ligt. Als je wilt kun je dus met eigen ogen zien dat de naam Bolletje komt van het deegbolletje waaruit twee beschuitjes worden geperst en gesneden. Voor medewerkers zijn er veel ontwikkelmogelijkheden binnen het bedrijf en worden geregeld trainingen en workshops aangeboden.

Meer weten over dit bedrijf?

Meer weten over dit bedrijf en de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met me op.

© 2021 People Select - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04