https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/bakker-barendrecht/bakker-barendrecht-trade-marketeer/
People Select
Vacature ingevuld

Trade Marketeer

4+ jaar
Ridderkerk | 06 mei

Wat ga je doen?

Weet jij supermarktklanten te verleiden om meer groente en fruit te consumeren? Kun jij data omzetten in concrete plannen om consumenten gezonder te laten leven? Als Trade Marketeer bij Bakker Barendrecht is de grootste Nederlandse retailer jouw werkveld en ga je zorgen voor groei van deze cruciale categorie. In een intensieve samenwerking met de Category Managers Groente en Fruit van deze retailer bedenk je slimme oplossingen en plannen. Elke woensdag komt de retailer langs om gezamenlijk te werken aan het bedenken en realiseren van nieuwe manieren om klanten gezondere boodschappen te laten doen. Daarvoor staan alle actuele data en insights van de retailer tot je beschikking. Als Trade Marketeer ben je zowel strategisch, tactisch als operationeel bezig. Je bent eindverantwoordelijk voor de wekelijkse worp en geeft functioneel leiding aan de Shopper Insights Manager.

Bakker Barendrecht zoekt een zelfstandige, proactieve Trade Marketeer die een stevige en klantgerichte sparringpartner is voor de klant en de interne afdelingen. Jij hebt ruime ervaring in Trade Marketing en houdt ervan data en insights vindingrijk door te vertalen naar een categorievisie. Zo help je de retailer om het speerpunt ‘gezondere klanten’ te realiseren. Het hechte partnerschap met de klant biedt daar volop mogelijkheden voor. Jij investeert diepgaand in de relatie met je contactpersonen en zorgt voor een vruchtbare kruisbestuiving. Ideaal is dat je uitgebreide winkeltesten kunt doen om factbased de resultaten van oplossingen te volgen. Een mooie mix van een kritisch blik, een creatieve geest en een analytische drive gaan zorgen voor het behalen van de doelen.

De Trade Marketeer wordt intern gevoed met trends, data en insights door de collega Marketeers en de Shopper Insights Manager. Deze laatste coach je ook en stuur je functioneel aan. Stevige kennis van data-analyse en shopper insights is daarom onmisbaar. Als Trade Marketeer ben je eindverantwoordelijk voor onderhoud van contracten met data leveranciers zoals Roamler en IRI. Je rapporteert aan de Marketing Manager. Jij bent pragmatisch en professioneel en houdt van de dynamiek van vers en retail. Je voelt je thuis in een familiebedrijf met korte lijnen en een pragmatische, nuchtere, sfeer. Als je ondernemend en proactief bent, gestructureerd werkt en soepel en eerlijk communiceert pas je goed in de organisatie. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en pakt graag de vrijheid die je krijgt.

Wat biedt de organisatie jou?

Een gevarieerde en verantwoordelijke rol in trade marketing waarbij je werkt aan de ontwikkeling van de gezondste categorie in retail. Jij werkt intensief samen met de category en sourcing managers groente en fruit van de grootste Nederlandse retailer, die jou zien als een gewaardeerde en gelijkwaardige sparringpartner. Dat levert je een plek dicht op alle actuele data en insights, de winkelvloer én de consument. Zo heb je de kans om consumenten rechtstreeks te beïnvloeden om de dagelijkse hoeveelheid groente en fruit te kopen en consumeren. Een plek in een nuchter, pragmatisch en ondernemend team met doorgroeimogelijkheden in de breedte. Interessante opleidingsprogramma’s voor je persoonlijke ontwikkeling. Fulltime, 32/36 uur bespreekbaar.

Jouw ervaring

  • Minimaal 4 jaar ervaring met Trade Marketing in FMCG aan retail- en/of fabrikantzijde
  • Afgeronde HBO/WO opleiding
  • Ervaring met IRi, Nielsen en/of GfK-data
  • Analytisch en cijfermatig sterk
  • Communicatief, teamspeler
  • Resultaat- en klantgericht, sterk in plannen en organiseren
  • Goede beheersing Nederlands en Engels (mondeling en schriftelijk)

 

© 2022 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04