BACU

BACU

Bakkerij BACU bakt op volle kracht. Al sinds 1903 maken ze er het lekkerste dagverse brood en banket. Al die jaren bakervaring staan garant voor een breed assortiment aan groot en klein brood en smakelijk banket in de beste kwaliteit, waarbij de beste ingrediënten gebruikt worden. Elke week leveren ze gebak aan 1,5 miljoen mensen en verkopen ze meer dan 4 miljoen sneetjes brood en 1,4 miljoen zachte broodjes. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en modernste industriële bakkerijen van Nederland. BACU bakt banket voor alle denkbare feestelijke momenten, en voor zomaar. Van overheerlijke vlaaien tot ambachtelijke tompoucen. Met moderne technieken produceren ze er uiterst efficiënt en met een constante kwaliteit. De klant staat er altijd op nummer één.

Overname

De marktpositie van BACU is in januari 2022 verder versterkt door de overname van de HEMA-bakkerijen. Onder de naam BACU Almere levert de bakkerij op deze toegevoegde locatie banket – als een zelfstandige businessunit – aan alle HEMA-vestigingen. De rest van de markt blijft bediend vanuit Uden. Momenteel wordt gekeken naar de optimale synergie tussen de beide bakkerijen en vindt in Almere de transformatie naar de nieuwe status qua plaats.

De geschiedenis van de bakkerij start in 1903 bij de familie Aldenhuijsen, die een bakkerszaak opent naast een bestaande kruidenierswinkel. Tegenover de kerk in Boekel bakt oprichter Hein Aldenhuijsen Senior vanaf dat moment dagelijks vers brood om bij de kruidenierswinkel te verkopen. Later neemt zijn zoon Jan (Sr.) het stokje van hem over. Door het groeiende succes van de bakkerij richt hij in 1963 samen met Bakkerij Bevers de Bevers Aldenhuijsen Combinatie Uden (BACU) op. Onder de nieuwe naam gaan de bakkers ook brood en banket leveren aan supermarkten in de omgeving. Inmiddels runt  gerund de vierde generatie Aldenhuijsen het bedrijf.

Banket

In 2021 was het uitgebreide assortiment in banket goed voor circa 80 procent van de totale omzet. Vanuit Uden levert BACU rechtstreeks ruim 120 verschillende, verse producten aan de enige supermarktklant Jumbo (en het bijbehorende La Place). Naast het leveren van een standaard assortiment aan lekkernijen worden aan tafel bij deze retailer voor elk seizoen de lekkerste tijdelijke en nieuwe producten bedacht. Hoge service en dienstverlening voor de klant staan er altijd centraal. Door de snelle groei wordt fact- en databased zakendoen steeds belangrijker. Het recent verworven BACU Almere werkt dedicated voor HEMA en wisselt tweejaarlijks van assortiment. Bij BACU werken in totaal circa 900 medewerkers. De sfeer is er direct, open, toegankelijk en servicegericht. Er wordt veel samengewerkt en de teams bruisen van energie en positiviteit.

Lees het interview met Commercieel Directeur Jan Aldenhuijsen

2024 Copyright - People Select - Privacy statement