Axxent Masters in Tea

Axxent Masters in Tea

Thee met positieve impact, daar staat Axxent Masters in Tea voor! Deze producent van biologische, Fairtrade en conventionele thee is in ruim 17 jaar tijd uitgegroeid tot een internationale theeleverancier met een duurzame aanpak. Hun ambitie is om de traditionele theemarkt te voorzien van verrassende, innovatieve en duurzame theeconcepten, gemaakt voor een breed scala aan klanten van retail tot OOH. Naast merken als Bradley’s, Tea of Life en Sunleaf leveren ze ook producten onder private label.

De duurzame thee van Axxent komt uit onder andere Sri Lanka en India. Daar wordt de thee niet alleen geproduceerd, maar ook verwerkt en verpakt. Dat het hele productieproces plaatsvindt in het land van oorsprong betekent dat de organisatie actief bijdraagt aan de groei van de lokale economie en lokale mensen een baan biedt. De organisatie vindt het dus belangrijk om niet alleen impact te maken op duurzaamheid in Nederland, maar ook om een positieve stempel te drukken op de lokale leef- en woonomstandigheden in de productielanden. Zo maken ze impact als full service theeleverancier, als private label producent en als mens. De organisatie verwacht binnenkort een BCorp certificering te krijgen.

De verschillende merken voorzien in een specifieke behoefte. Tea of Life is een gecertificeerd (Fairtrade en biologisch) thee merk voor de out-of-home markt als ziekenhuizen, kantoren en instellingen en heeft een onlangs een retailrange geïntroduceerd. Bradley’s is het premium theemerk met beleving dat zo belangrijk is in het horeca kanaal. Het Fairtrade en biologische horeca theemerk heeft meerdere concepten: de Favourites, Organic, Pyramids en de bekende Piraminis (piramidevormige zakjes in een kleurrijk doosje) dat als een cadeautje wordt ervaren. Sunleaf is een high value for money concept: volledig duurzame thee zonder fratsen. De ambities voor de komende periode zijn om verder te groeien met de merken en marktaandeel te winnen in het OOH-kanaal. Vooral in de horeca zit volop potentieel voor een merk, dat het anders doet! De focus ligt daarbij niet alleen in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld België, Finland, Italië en Duitsland.

Cultuur

Op het ruime en open kantoor in Gorinchem werken in totaal 19 medewerkers met een voorliefde voor food samen als hecht team dat regelmatig gezamenlijk gezellige activiteiten organiseert. Het is een platte, informele organisatie waar volop ruimte is voor eigen initiatief. De sfeer is er open en pragmatisch en er wordt vooral gestuurd op resultaat. In het kantoor is een proefkeuken waar de nieuwste smaken en concepten uitgeprobeerd kunnen worden.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement