Almhof

Almhof

Frisse Alpenlucht, grazende koeien op groene heuvels en vrolijke Alpenmeisjes die een bakje yoghurt eten. De oorsprong van de natuurlijke zuivelproducten van Almhof ligt dan wel in de Zuid-Duitse Alpen, toch worden de onderscheidende en hoogwaardige producten van Almhof speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Het brein achter slimme campagnes als ‘Natuurlijk genieten’ en ‘Alle lof voor Almhof’ is Müller Nederland. Dit bedrijf is in 2004 ontstaan toen het Duitse familiebedrijf Theo Müller Group het merk Almhof overnam van Uniekaas.

Puur

Bij Almhof draait het om pure, verse en natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Door slim te investeren in product portfolio en brand building is het merk de sterkste groeier in het yoghurt-, kwark-, en dessertsegment. Door bewust te kiezen voor kleinere (eenpersoons)verpakkingen positioneert Almhof zich slim als aanbieder van ‘een (verwen)moment voor jezelf’. Een goed voorbeeld daarvan is het recentelijk geïntroduceerde ‘Hoekje’, een portieverpakking yoghurt met een hoekje van fruit of chocolade. Het merk wil uitgroeien tot nummer 1 positie in toetjes kleiner dan 1 liter.

Foodoplossingen

Het Duitse moederbedrijf Müller is een toonaangevende fabrikant van innovatieve foodoplossingen en bijbehorende services. Müller is marktleider in desserts in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Het assortiment van het Nederlandse Almhof bestaat onder andere uit yoghurt, kwark en desserts in verschillende smaken. Het merk is in ruim zeven jaar tijd meer dan 100 procent gegroeid, een knappe prestatie in een dalende zuivelmarkt. Met een compact maar sterk sales- en marketingteam is Müller Nederland zelf verantwoordelijk voor een lokale visie en strategie op product-, marketing- en salesniveau. Innovaties voor Almhof worden over het algemeen helemaal hier bedacht en ontwikkeld.

Compact

Op het kantoor van Müller Nederland werken ondernemende, commercieel ingestelde mensen die met een grote mate van zelfstandigheid opereren en verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen discipline. Door de compactheid van het team zijn de lijnen kort en hangt er een familiaire sfeer. Wat de medewerkers met elkaar gemeen hebben is dat zij allemaal samen knokken om een toppositie te veroveren in de strijd met hun directe concurrenten. Successen worden gevierd en daarna gaat de aandacht snel uit naar de volgende innovatie of renovatie. Goede ideeën zijn dus meer dan welkom!

2023 Copyright - People Select