https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/action/
People Select

Action

Non-food paradijs

Met een blauw boodschappenmandje langs de schappen struinend stuit je bij Action steevast op een verrassend, nieuw product. Laat het funshoppen maar beginnen! Al snel sta je bij de kassa met een flink gevulde tas met nieuwe spullen, die je lachend afrekent dankzij de lage prijzen. Het sterk wisselende assortiment van Action is breed en omvat huishoudelijke en kantoorartikelen, cosmetica, voedingswaren, speelgoed, textiel, glas, porselein en aardewerk, seizoen, decoratief en doe-het-zelf. Elke week komen in de winkels zo’n 150 nieuwe artikelen binnen, die zeer betaalbaar zijn dankzij de grootschalige inkoop, optimale distributie en kostenbewuste bedrijfscultuur. Het bedrijf is niet voor niks al twee keer op rij verkozen tot European Retailer of the Year.


Snelle groei

Action is de snelst groeiende non-food retail keten van Nederland met zo’n 28.000 werknemers in Europa. Hun missie: ‘Action is de meest succesvolle en leukste non-food discount winkelketen met een verbazend voordelig en continue verrassend assortiment. Action heeft trotse medewerkers en staat midden in de samenleving’. Het bedrijf is opgericht door twee Noord-Hollandse ondernemers die in 1993 zijn gestart met de verkoop van non-food. Met een patent op grote winkels en een zeer uitgebreid assortiment, is het bijna onvoorstelbaar dat de allereerste Action-winkel slechts 60m2 groot was en vooral schoonmaakartikelen en schrijfwaren verkocht. Sinds de start van die winkel in Enkhuizen is het aantal winkels inmiddels gegroeid tot meer dan 810.


Internationaal

Met een toppositie in Nederland bruist Action van de internationale ambities. In België groeit het aantal winkels gestaag sinds de opening van een eerste vestiging in 2005. Eind 2009 volgt een eerste filiaal in Duitsland en ook de Fransen kunnen intussen naar hartenlust goedkoop shoppen. Gemiddeld opent Action momenteel twee tot vier filialen per week. In 2011 is het bedrijf overgenomen door private equity investeerder 3i. Sinds 2012 werkt iedereen hard aan de doelstelling om binnen vijf jaar meer dan 1.000 winkels geopend te hebben in vijf landen.


Tevreden

Met een nuchtere ‘getting things done’-mentaliteit probeert Action de organisatie - ondanks de enorme groei - kostenbewust en eenvoudig te houden. De ontwikkeling gaan snel en vereisen een actieve houding van de medewerkers. Maar door goede samenwerking en een fijne werksfeer lukt het om tevreden medewerkers  te hebben én houden. Daar is het bedrijf natuurlijk trots op, zeker als uit een tevredenheidsonderzoek onder personeel in 2015 blijkt dat Action-mensen tevredener zijn dan gemiddeld in de internationale retailbranche. Vooral samenwerken, geloof en vertrouwen in de Action formule en efficiënt werken scoren er hoog.

Meer weten over dit bedrijf?

Meer weten over dit bedrijf en de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met me op.

© 2019 People Select - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04