https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/a-house-of-happiness/
People Select

A House of Happiness

Sfeer in elke kamer

Gordijnen geven de juiste sfeer aan je huis en maken mensen blij. Bij A House of Happiness weten ze dat maar al te goed. Sterker nog: ze hebben er hun missie van gemaakt. Al 100 jaar ontwikkelt A House of Happiness gordijnstoffen en met maar liefst 2.000 dealers in Nederland en België is het bedrijf marktleider in op maat gemaakte gordijnen in de Benelux. Die dealers variëren van grote ketens tot speciaalzaken in de buurt. Vanwege hun lange succesgeschiedenis en gewaardeerde marktpositie hebben ze in 2019  zelfs het predicaat Koninklijk gekregen.

De collectie gordijnen wordt exclusief ontwikkeld en geproduceerd en bestaat uit een breed en gevarieerd assortiment aan stijlen en prijsopbouw. Van trendy en stoer tot basic en transparant. En van plooi- en ringgordijnen tot vouwgordijnen. Het aanbod bestaat uit meer dan 2.000 stoffen op voorraad, dus voor ieder interieur en budget is er uitgebreide keus. Het wordt klanten zo makkelijk mogelijk gemaakt om bij de dealer in de buurt raambekleding te kiezen, kopen en op te hangen met een geautomatiseerde bestelmodule en een eigen atelier.

De organisatie is opgericht in 1919 en begon als familiebedrijf. Het hoofdkantoor in Leeuwarden ademt nog steeds de sfeer van een familiebedrijf, ook al is dat niet meer zo. Op deze locatie liggen stapels met gordijnen klaar die wachten op hun vervoer naar de dealer. Van de slaapkamer van de familie Jansen uit Alkmaar, tot de woonkamerdecoratie voor de familie Muller uit Hamburg. Het personeel doet er de laatste controle om te zien of het product er tiptop en naar wens uitziet.

Ze beschikken over de nieuwste technologieën, maar hebben ook mensen in huis die ambachtelijke stoftechnieken perfect beheersen. Zo maken ze net zo makkelijk een raamdecoratie op maat voor een raampje van 20 centimeter als voor de 8.000 ramen van een gigantisch cruiseschip. Ook metershoge theatergordijnen, brandwerende blinds voor kantoren en bekleding voor schuine dakramen horen daarbij.

Het bedrijf telt 130 medewerkers in Nederland, België, Duitsland en Bosnië. Naast het hoofdkantoor zijn er vier experience centers, verspreid over Nederland in Leeuwarden, Waddinxveen, Deventer en Eindhoven en een kantoor in België. In de experience centers is de gehele collectie te zien en werken Account Managers voortdurend aan hun contacten met hun retail klanten. Ze begeleiden hen bij het kiezen uit het assortiment en geven collectie- en trendadviezen. Nieuwe lifestyleconcepten worden twee keer per jaar groots gepresenteerd. Elk jaar wordt zo’n 20 tot 25 procent van de hele collectie vernieuwd.

Internationaal groeit het bedrijf flink. Niet alleen de Nederlandse trends worden op de voet gevolgd, maar ook alle internationale ontwikkelingen. De collecties komen tot stand in samenwerking met internationaal befaamde designers. De exportmanagers bezoeken hun klanten in het buitenland of nodigen ze uit in een van de showrooms. En natuurlijk presenteren ze zich op alle toonaangevende internationale beurzen.

De medewerkers van A House of Happiness hebben een passie voor hun vak. Ze zijn nuchter, bescheiden en hebben een goed gevoel voor stoffen en materialen. Ze volgen de laatste woon- en lifestyletrends. De commerciële medewerkers zijn ondernemend, flexibel, analytisch en creatief.

© 2023 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04