https://peopleselect.nl/inspiratie/werken-bij-sca/
People Select

Werken bij ... SCA

-
Werken bij...  SCA
Maurits Priem, Sales Director Benelux  SCA

SCA is een wereldwijde leider op het gebied van hygiëne- en bosbouwproducten en is onder andere verantwoordelijk voor de merken Tena, Libresse en Tempo. SCA draait meer dan 10 miljard omzet per jaar en de aandeelwaarde is in 5 jaar verdriedubbeld. Tegelijkertijd wordt dit van origine Zweedse bedrijf overladen met prijzen op het gebied van duurzaamheid. SCA is gevestigd in een mooi, indrukwekkend pand middenin de bossen van Zeist. De ruime ontvangsthal is een lust voor het oog. Mooie visuals van een zeilevenement, en het strakke logo van SCA zijn niet te missen. Dit gebouw maakt nieuwsgierig naar het bedrijf. Als de entreehal al zo indrukwekkend is, dan zal het verhaal dat schuil gaat achter SCA minstens zo indrukwekkend zijn. Maurits Priem, Sales Director van SCA, vertelt hier alles over.

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wat is SCA voor bedrijf?
Een succesvol bedrijf met sterke A-merken en een informele bedrijfscultuur. We hebben hier een heel winstgevend, succesvol, duurzaam bedrijf met een mooi pand in het midden van het land. Kortom, een mooi bedrijf om voor te werken.

 

Wat is er typerend voor de bedrijfscultuur?
Ik heb 15 jaar lang voor een Amerikaans bedrijf gewerkt. Toen ik hier bij SCA binnenkwam leek het op het eerste gezicht erg vergelijkbaar. Maar bij nader inzien is er qua cultuur wel degelijk een verschil. Dit is geen Amerikaans bedrijf.

 

Komt dit doordat SCA van origine Zweeds is?
Je merkt dat wij Zweedse wortels hebben. Dit betekent dat wij wat meer mensgericht zijn, dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt en dat we een wat langere termijn focus hebben. Die lange termijn focus zit in onze bosbouw-genen en is sowieso nodig, omdat we in een kapitaalintensieve industrie werken. Voordat we ergens een papierfabriek neerzetten, moeten we ver vooruitdenken.

 

Is dat een groot verschil met andere corporates?
Ik heb de indruk dat de meeste organisaties meerwaarde willen bieden aan vier stakeholders: aandeelhouders, klanten, werknemers en de maatschappij. Waarbij die laatste vooral de afgelopen tien jaar meer nadruk heeft gekregen. Terwijl maatschappelijke meerwaarde bij SCA altijd al integraal onderdeel was van het business model. Bij ons wint de aandeelhouder juist aan waarde. Dat is wel een duidelijk verschil ja.

 

Ga je meer terug naar de basis met deze opvatting?
Het gaat terug op onze Zweedse wortels. Letterlijk in ons geval, want we zijn de grootste private boseigenaar van Europa. Ons bos is groter dan heel België. Het groeit elk jaar met 1%, omdat we drie bomen planten voor elke boom die wij kappen. Dus we planten meer dan 100 miljoen bomen per jaar. Ons bos absorbeert meer CO2 dan wij met al onze fabrieken uitstoten. En ook op het gebied van logistiek zijn we koploper en volledig CO2neutraal in de Benelux.

 

Hoe krijg je het personeel mee in deze positieve flow?
Door er, zoals nu, veel over te vertellen. Ik ben juist bij dit bedrijf gaan werken, omdat het zo duurzaam is. Voor mij is dat heel relevant. Afgezien van het feit dat het een succesvol en leuk bedrijf is, was de focus op duurzaamheid doorslaggevend. Toen ik hier binnenkwam en deze verhalen hoorde dacht ik; wow wat is dat gaaf! De mensen die hier al langer werkten zagen het als iets vanzelfsprekends.

 

De ontvangsthal staat vol met informatie over de Volvo Ocean Race.
Dat klopt. Het is dé epische zeilwedstrijd rond de wereld. We doen mee met een all-women team. Tenslotte is 80% van onze consumenten vrouw. Het is een unieke kans om onze merkbekendheid te vergroten en de link tussen SCA en onze merken te versterken. Ook op de arbeidsmarkt. Onze merken zijn wel bekend, maar weinig mensen weten dat SCA erachter zit. Het draait om: samen naar een gemeenschappelijk doel racen, met een duidelijke strategie, vrouwen in hun kracht zetten en een team bouwen.

 

Hebben jullie vaak bedrijfsuitjes?
Er wordt hard gewerkt, maar de boog kan niet altijd gespannen staan. Wij hebben regelmatig uitjes op de agenda staan. We kunnen business meetings of een jubileum combineren met ontspanning en teambuilding. En we hebben een terugkerend golftoernooi en een wintersporttrip. Maar het kan ook gekoppeld zijn aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hier in Zeist zit Bartimeus, het grootste blindeninstituut van Nederland. Eens in de twee weken helpen wij mensen met een visuele beperking. Met koken, boodschappen doen, etc.

 

Wat vind jij naast ontspanning nog meer belangrijk?
Ik probeer onze medewerkers trotser te krijgen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een echte scheepsbel. Als je een succes hebt geboekt, dan geef je een ram aan de bel. Iedereen laat z’n werk vallen en in no time komen al je collega’s kijken. Vervolgens mag jij in 1 minuut uitleggen wat voor moois jij geregeld hebt. Je komt dan op de wall of fame terecht.

 

Naast de trots, wat zijn nog meer dingen die je probeert te versterken binnen dit bedrijf?
Resultaatgerichtheid. Sneller beslissen. En meer focus: een kortere prioriteitenlijst.

 

Wat zijn jouw sterkste leider eigenschappen?
Motiveren, energie geven. En een duidelijke richting bepalen. Ik kan iets complex simpel maken. Hierdoor zorg ik ervoor dat we gezamenlijk dezelfde kant op gaan.

 

Hoe reageert men op de bedrijfscultuur die hier heerst?
We horen van mensen die ook andere bedrijfsculturen meemaken, zoals interim collega’s, dat we een heel bijzondere bedrijfscultuur hebben, die we moeten koesteren. We zijn zoals gezegd relatief mensgericht, we helpen elkaar en we hebben weinig politieke spelletjes. We gaan open, normaal, aardig en relaxed met elkaar om. Onze kernwaarden respect, verantwoordelijkheid en excellence zie je elke dag terug in alles wat we doen.

 

Welke competenties moet je bezitten om binnen SCA te slagen?
We zijn op zoek naar breed inzetbare talenten, die bovendien in staat zijn om nog twee stappen te zetten. Bij SCA zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden. Het is als werknemer ook belangrijk dat je binnen het team past. Het liefst zie ik verschillende karakters in een team. Dit zorgt voor de juiste balans.

"Het is mooi om voor een bedrijf te werken dat als ambitie heeft de kwaliteit van leven te verbeteren"
- Hans Wels - Sales Manager SCA
© 2018 People Select - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04