https://peopleselect.nl/inspiratie/ps-visited-sparren-over-de-toekomst-van-food-e-commerce/
People Select

PS Visited: Sparren over de toekomst van Food & E-commerce

PS Visited: Sparren over de toekomst van Food & E-commerce

Lang verwacht en gelukkig ook gekomen: een congres over Food & E-commerce. Op 27 juni bundelden vaktitels Distrifood, Foodmagazine en Twinkle hun krachten in iets nieuws: een bijeenkomst over e-commerce in food, na de pioniersfase.

Ik begeef me al jaren in de online wereld en het verbaast me dat een dergelijk congres nu pas het levenslicht ziet. Het blijft intrigeren hoe snel het ene online fenomeen gaat en hoe langzaam het andere. Food & E-commerce is een voorbeeld van de laatste beweging. Het gaat langzaam…, veel langzamer dan we allemaal ooit gedacht hadden. Maar de verwachting is toch echt dat het gaat komen. Truus.nl was zijn tijd ver vooruit, maar partijen als Picnic, Jumbo.com en AH.nl gaan wellicht het tij keren en de omzet in food e-tail stuwen.

 

Het is duidelijk, de aanbieders in food e-tail komen van alle kanten: supermarkten storten zich met wisselend succes op online, maar ook uit de internethoek komen nieuwe spelers. Niet alleen Picnic, maar ook concepten als HelloFresh en Marly Spoon. En natuurlijk recentelijk Amazon. Tijdens het congres werd duidelijk dat er nog steeds een enorm potentieel ligt, maar dat de consument nog steeds graag zelf in een al dan niet rijpe avocado knijpt en dat de retailer de e-commerce operatie nog niet kan laten renderen door de dure logistieke keten.

foto: Koos Groenewold

Alle spelers in deze markt doen een beroep op het ‘maagaandeel’ en het budget van de consument. Ondertussen wenden steeds meer fabrikanten zich direct tot consumenten online. Interessante ontwikkelingen die ook gevolgen hebben voor het talent dat wordt gezocht voor deze tak van sport. Mensen vanuit de online wereld bewegen richting food en mensen vanuit food retail en fabrikantzijde bewegen zich richting online en e-commerce. Het is een interessant werkveld met veel mogelijkheden, waar ik je graag over informeer.

 

De eerste keer Food & E-commerce was een succes, iedereen ging met nieuwe inspiratie weer naar buiten. Gaan we de logistieke keten kunnen vereenvoudigen, weet AH.nl de bonuskaart bestanden nog beter te benutten en gaat Picnic snel meer terrein winnen? We gaan het zien.

 

Hoe dan ook, ontstaan er mooie kansen voor mensen met ervaring in e-commerce. En omdat ik inhoudelijk weer helemaal op de hoogte ben, kan ik aan tafel op goed niveau met je sparren over de ontwikkelingen en samen kijken waar jouw volgende stap kan liggen. Als jij gevangen bent - of wilt worden - door een carrière in online of e-commerce, kom dan zeker een keer een kop koffie drinken. Mail of bel me gerust voor een afspraak.

 

Carien Bardoel,
Practice Leader Retail, E-tail & E-commerce

© 2022 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04