https://peopleselect.nl/inspiratie/ps-denktank-dinner-brainboosting/
People Select

PS Denktank Dinner: Brainboosting

PS Denktank Dinner: Brainboosting

Hoe houd je jouw (jonge) teamleden uitgedaagd en gelukkig in hun baan? Dat was een van de vragen die werd gesteld aan de aanwezigen op een inspiratieavond bij People Select op 10 maart. Het antwoord kwam aan de hand van een revolutionaire methodiek om talentontwikkeling te bevorderen. De boeiende praktijkervaring van één van de sprekers voegde nog extra prikkels toe.

Het is al een tijd een veelgehoord geluid dat het een uitdaging is om - met name young - professionals langer te binden aan organisaties. Parallel is zichtbaar dat (young) professionals steeds kortere dienstverbanden hebben. Hoog tijd om dit onderwerp aan te snijden in een groep van 18 leidinggevende marketeers.

 

Marco Karman, founder van bemoreyou, opent de avond met informatie over gedrag en de ontwikkeling daarvan. Bemoreyou helpt bedrijven en individuen via brain boosting inzicht te geven in gedrag en talentontwikkeling. De methodiek die zij hiervoor gebruiken wordt de Flowyu-methode genoemd. Hierbij wordt de hersenactiviteit van de deelnemer gemeten. Met een realtime terugkoppeling stelt de methodiek mensen in staat effectiever gedrag te ontwikkelen. En dat helpt om het natuurlijk leervermogen van het brein in de hoogste versnelling te zetten.

 

Karman stelt dat persoonlijke ontwikkeling belangrijk is voor het individu. Als iemand doelen stelt maar er niet aan toekomt om eraan te werken, of op een andere manier wordt tegengezeten, ontstaat er innerlijke onrust. Thema’s als: ‘ik voel dat ik niet alles uit mezelf haal’ of ‘er zit mij iets in de weg om mijn doelen te halen maar weet niet wat’ en ‘ik wil meer doen dan ik nu doe’. Deze onrust zorgt voor een belemmering in talentontwikkeling. En is dat niet juist wat iedereen wil… verder komen in het leven? Zowel in werk als in privé. Zou dat één van de verklaringen kunnen zijn waarom met name young professionals snel uitkijken naar een andere uitdaging?


Jordy Veth, Program Manager & Talentmanager bij NN Group, denkt van wel. NN Group maakt nu al een aantal jaar gebruik van de diensten van bemoreyou. Ieder jaar wordt er een groep trainees aangenomen die in het traineetraject in aanraking komt met de Flowyu-methodiek. Het helpt ze om focus te houden op hun daadwerkelijke ontwikkelpunten en niet afgeleid te worden door randzaken. Kortom: het voorkomt innerlijke onrust.

 

De Flowyu-methodiek maakt de aanwezigen nieuwsgierig. Maar ze willen ook weten hoe ze als leidinggevenden zelf al meteen beter inzicht kunnen krijgen in de behoeftes van hun teamleden. Het sleutelwoord daarbij lijkt vooral te maken te hebben met begrip tonen. Het is misschien een platgetrapt antwoord, maar het is nog steeds belangrijk om elkaar te begrijpen. De conclusie is daarom dat het cruciaal is om als leidinggevende altijd in gesprek te blijven over iemands verwachtingen en wensen. Zelfs als die duidelijk lijken te zijn.

 

Waarom wachten op de proactiviteit van een manager op het moment dat je onrustig bent over je persoonlijke ontwikkeling? Kleine kans dat dit gaat gebeuren als je het zelf niet aan de bel trekt. Genoeg stof tot nadenken en napraten dus tijdens de borrel na afloop van de bijeenkomst.

 

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04