https://peopleselect.nl/inspiratie/hoe-maak-je-een-millennial-honkvast/
People Select

Hoe maak je een Millennial honkvast?

Hoe maak je een Millennial honkvast?

Millennials hebben de reputatie dat ze snel van baan switchen. Toch zijn er manieren om ze voor een organisatie te behouden. Het geheim? Geef ze ruimte om zich op persoonlijk vlak te ontwikkelen en zorg dat ze zichtbaar iets bijdragen aan de organisatie. Werkgevers die dat doen hebben een streepje voor bij de nieuwe workforce, blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van People Select Young Professional.

Bekend is dat Millennials graag vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid willen. Ze willen echt iets bijdragen aan een organisatie en laten zien dat ze kunnen presteren en zich snel ontwikkelen. Zit er niet genoeg uitdaging in hun baan, dan is de kans groot dat een young professional gaat jobhoppen. Voor werkgevers is het daarom belangrijk in te spelen op hun behoeften.

Wat kan een bedrijf doen om Millennials vast te houden?
Uit het onderzoek van People Select Young Professional blijkt dat Millennials hun competenties en vaardigheden graag ontwikkelen. Een van de aanbevelingen uit het onderzoek is daarom om uitdagende trainingen en workshops te bieden. Die moeten dan wel goed aansluiten op de individuele behoefte van de young professional.

Een andere tip voor bedrijven is om helder te communiceren over interne ontwikkelingsmogelijkheden, dat is aantrekkelijk voor deze doelgroep. Als er weinig mogelijkheden zijn, dan is de neiging om te vertrekken groter.

Competitie
Competitie is een andere belangrijke factor. Millennials willen graag laten zien dat ze beter zijn dan een ander. Bedrijven die ze de ruimte geven om vaardigheden niet alleen te ontwikkelen, maar ook te laten zien houden deze werknemersgroep langer vast. Hoe competitiever de werknemer, hoe langer hij denkt te blijven als hij die kansen krijgt.

Impact
Een laatste punt waar Millennials gevoelig voor zijn is een betekenisvolle baan vinden. Ze willen niet werken om te werken, maar ook de levens en het werk van anderen beïnvloeden, zowel in als buiten een organisatie. Voelt een Millennial zich gewaardeerd en waardevol bij een bedrijf, dan stijgt de kans dat hij/zij blijft.

People Select Young Professional doet regelmatig onderzoek naar de motivatie van Millennials in hun carrière en is gespecialiseerd in het succesvol matchen van deze werknemers aan opdrachtgevers. Voor dit onderzoek zijn 101 Millennials met 1 tot 4 jaar werkervaring ondervraagd.

 

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04