Supply Chain Director

Een Supply Chain Directeur beheert en optimaliseert de toeleveringsketen van een organisatie, van inkoop tot distributie. Deze professional is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van strategieën om efficiëntie te maximaliseren, kosten te verlagen en klanttevredenheid te verbeteren. 

Executive search bureau People Select heeft jarenlange ervaring met het invullen van vacatures voor Supply Chain Directeuren voor uiteenlopende opdrachtgevers in consumentengoederen, FMCG, retail en durables in Europa. Wij werken sinds 1995 voor multinationals, familiebedrijven, private equity en scale-ups en hebben een actueel en groot netwerk. Lees hieronder meer over het werk van een Supply Chain Director en hoe ons bureau u kan helpen bij het vinden van een kandidaat die perfect past in uw organisatie.

Wat is een Supply Chain Director?

Een Supply Chain Director is een senior leidinggevende binnen een organisatie, belast met het overzien van alle aspecten van de toeleveringsketen, waaronder inkoop, productie, logistiek en distributie. Deze rol vereist een diepgaand begrip van end-to-end supply chain-processen, van grondstoffen tot eindproducten, en het vermogen om strategieën te ontwikkelen die de algehele prestaties van de toeleveringsketen verbeteren.

 

Voor opdrachtgevers Voor kandidaten

De Supply Chain Director rapporteert doorgaans aan de Chief Operations Officer (COO) of de Chief Executive Officer (CEO) en leidt vaak een team van supply chain-professionals, waaronder inkoopmanagers, productiemanagers en logistiek managers.

Wat doet een Supply Chain Director?

Een Supply Chain Director heeft een leidende positie binnen een organisatie en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van strategieën en processen om de efficiëntie en effectiviteit van de toeleveringsketen te verbeteren. Deze rol omvat het vaststellen van de langetermijnvisie en doelstellingen voor de supply chain, het identificeren van kansen voor verbetering en kostenbesparing, en het waarborgen van een naadloze samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen de organisatie.

De Supply Chain Director heeft vaak een cross-functionele rol, waarbij hij/zij samenwerkt met inkoop, productie, logistiek, verkoop en financiën om de algehele prestaties van de organisatie te optimaliseren.

Taken van een Supply Chain Directeur

De Supply Chain Director is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van strategieën om de efficiëntie en effectiviteit van de toeleveringsketen te verbeteren. Dit omvat het identificeren van kansen voor procesoptimalisatie, kostenbesparing en verbetering van de klanttevredenheid. Als leidinggevende is de Supply Chain Director bovendien verantwoordelijk voor het leiden en motiveren van het supply chain-team. Dit omvat het stellen van doelen, het toewijzen van taken, het bieden van begeleiding en het evalueren van prestaties.

De Supply Chain Director is eindverantwoordelijk voor het beheren van relaties met leveranciers en het onderhandelen over contracten en voorwaarden om de beste waarde en service te garanderen voor de organisatie. Een belangrijk aspect van het werk van een Supply Chain Director is het beheren van voorraadniveaus om ervoor te zorgen dat de organisatie voldoet aan de vraag van klanten terwijl overtollige voorraad wordt geminimaliseerd. De Supply Chain Director is voortdurend op zoek naar manieren om supply chain-processen te verbeteren en te stroomlijnen om de efficiëntie te maximaliseren en kosten te verlagen.

Een andere belangrijke taak van de Supply Chain Director is het monitoren van de prestaties van de toeleveringsketen en het identificeren van gebieden waar verbetering nodig is. De Supply Chain Director is daarnaast verantwoordelijk voor het identificeren en implementeren van technologische oplossingen en systemen om de toeleveringsketen te verbeteren en te moderniseren.

Hoe vind ik een Supply Chain Directeur?

Voor organisaties die op zoek zijn naar een ervaren Supply Chain Directeur met de juiste kennis en persoonlijkheid, kan het vinden van de juiste kandidaat een uitdagende taak zijn. People Select is een gespecialiseerd executive search bureau dat openstaande vacatures voor een Supply Chain Director voor u kan invullen. Wij vinden voor u de perfecte kandidaat voor deze cruciale rol en ontzorgen zo de HR-afdeling. Dankzij ons uitgebreide netwerk en expertise kunnen wij organisaties helpen bij het vinden van hooggekwalificeerde en ervaren professionals die voldoen aan de specifieke eisen van deze functie.

Als toonaangevend executive search bureau biedt People Select een breed scala aan diensten om organisaties te helpen bij het aantrekken en selecteren van topkandidaten voor de positie van Supply Chain Directeur. Wij hebben ruime ervaring met het invullen van deze positie voor internationale organisaties die hun business willen starten of uitbreiden in Nederland, de Benelux en/of Europa, variërend van multinationals tot familiebedrijven en scale-ups. Organisaties waar wij eerder succesvol voor werkten zijn actief in onder meer de FMCG, retail, consumer goods en durables. Onze klanten variëren van food producenten tot DIY’s en van meubel- en raambekledingsspecialisten tot elektronica- en fietsfabrikanten. 

Wij kennen de best gekwalificeerde kandidaten in de Nederlandse markt, hebben actuele marktkennis en ontzorgen organisaties door een aanzienlijk deel van het wervingsproces uit handen te nemen en onderbouwd advies te geven over de mogelijkheden. Vervolgens voeren wij uitgebreide screenings en interviews uit. People Select staat garant voor een grondig, discreet en professioneel wervingsproces.

Werken als Supply Chain Directeur

Een succesvolle Supply Chain Directeur heeft vaak een uitgebreide achtergrond in supply chain-management, logistiek of operations management. Deze manager heeft meestal ervaring opgedaan in verschillende functies binnen de toeleveringsketen, zoals inkoop, productie, distributie of transport. Daardoor is er een diepgaand begrip ontwikkeld van alle aspecten van de toeleveringsketen en kan deze leidinggevende strategische beslissingen nemen die de algehele prestaties van de organisatie verbeteren.

Een Supply Chain Directeur moet in staat zijn om een langetermijnvisie te ontwikkelen voor de toeleveringsketen van de organisatie en strategische doelstellingen te formuleren om deze visie te realiseren. Effectieve Supply Chain Directeuren zijn bovendien in staat om complexe problemen te analyseren, alternatieve oplossingen te bedenken en weloverwogen beslissingen te nemen om operationele uitdagingen aan te pakken.

Het vermogen om een team van supply chain managers te leiden, te motiveren en te inspireren is essentieel voor een Supply Chain Directeur om de doelstellingen van de organisatie te realiseren en de prestaties van de toeleveringsketen te optimaliseren. Een Supply Chain Directeur moet verder in staat zijn om gegevens te analyseren, trends te identificeren en op basis daarvan weloverwogen beslissingen te nemen die de efficiëntie en effectiviteit van de toeleveringsketen verbeteren.

Een Supply Chain Directeur moet snel en doeltreffend beslissingen kunnen nemen, zelfs onder druk, om operationele uitdagingen aan te pakken en de continuïteit van de toeleveringsketen te waarborgen. Effectieve communicatievaardigheden zijn essentieel voor een Supply Chain Directeur om effectief te kunnen samenwerken met verschillende belanghebbenden binnen de organisatie, waaronder inkoop, productie, logistiek, verkoop en financiën.

Deze rol past bij personen die strategisch kunnen denken, analytisch zijn ingesteld en uitstekende leiderschaps- en communicatievaardigheden hebben. Daarnaast is deze rol geschikt voor mensen die graag in een dynamische en uitdagende omgeving werken, waarbij ze voortdurend moeten inspelen op veranderende marktomstandigheden en operationele uitdagingen.

De functie is aantrekkelijk voor professionals met een achtergrond in supply chain-management, logistiek, operations management of algemeen management die streven naar meer verantwoordelijkheid en impact binnen een organisatie.

Na het vervullen van de rol van Supply Chain Directeur zijn er verschillende carrièrepaden beschikbaar, afhankelijk van de interesses en doelen van de professional. Zo is het soms mogelijk om door te groeien naar een rol als Chief Operations Officer (COO), met verantwoordelijkheid voor het algehele functioneren van de organisatie, inclusief operations, inkoop, productie, logistiek en distributie.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een Supply Chain Directeur? People Select helpt u de ideale persoon te vinden. Wij zijn sinds 1995 specialist in het invullen van rollen op C-level en directieniveau en vele internationale organisaties geholpen bij het starten van hun business in Nederland en/of de Benelux.

Meer weten over onze diensten? Lees meer over onze werkwijze en aanpak. Liever persoonlijk contact? Neem vrijblijvend contact op met Josceline Bogaers.                                                       

2024 Copyright - People Select - Privacy statement