Sales Manager

Een Sales Manager is verantwoordelijk voor het aansturen van het salesteam, het stimuleren van de omzetgroei en het ontwikkelen en uitvoeren van verkoopstrategieën voor (retail)klanten in B2B en/of B2C. Deze rol is essentieel voor het behalen van de commerciële doelstellingen van het bedrijf en het vergroten van de omzet. 

Executive search bureau People Select heeft jarenlange ervaring met het invullen van vacatures voor Sales Managers voor uiteenlopende opdrachtgevers in consumentengoederen, FMCG, retail en durables. Wij werken sinds 1995 voor multinationals, familiebedrijven, private equity en scale-ups en hebben een actueel en groot netwerk. Lees hieronder meer over het werk van een Sales Manager en hoe ons bureau u kan helpen bij het vinden van een kandidaat die perfect past in uw organisatie.

 

Wat is een Sales Manager?

Een Sales Manager, ook wel Head of Sales genoemd, is een leidinggevende professional die verantwoordelijk is voor het beheer en de coördinatie van het verkoopproces binnen een organisatie. De werkzaamheden in deze rol omvatten het ontwikkelen van strategieën om de verkoopdoelstellingen te bereiken en het motiveren en begeleiden van het verkoopteam. Dit kan zowel rechtstreeks aan consumenten zijn (B2C) of aan andere organisaties (B2C). Daarnaast fungeert een Sales Manager als een verbindingspunt tussen het salesteam en andere afdelingen binnen de organisatie, zoals marketing, productontwikkeling en klantenservice. Kortom, een Sales Manager heeft een sleutelfunctie om de verkoopinspanningen te stuurt en optimaliseren voor zakelijk succes.

Voor opdrachtgevers Voor kandidaten

De Sales Manager rapporteert vaak aan een Commercieel Directeur of Chief Commercial Officer en geeft zelf leiding aan een team. Hij/zij implementeert strategieën die zijn goedgekeurd door de directie. Door zijn of haar strategische inzicht en operationele leiderschap speelt een Sales Manager een essentiële rol bij het stimuleren van omzetgroei en het bevorderen van het succes van de organisatie als geheel. Belangrijke competenties voor de rol zijn uitstekend commercieel inzicht, ondernemerschap, leiderschap en resultaatgerichtheid.

Wat doet een Sales Manager?

Een Sales Manager neemt verschillende taken en verantwoordelijkheden op zich om de verkoopactiviteiten van een organisatie te leiden en te ondersteunen. Denk aan het ontwikkelen van verkoopstrategieën en -plannen, het stellen van verkoopdoelstellingen, het identificeren van nieuwe zakelijke kansen en markten en het aansturen en coachen van het salesteam.

Bovendien is een Sales Manager betrokken bij het opbouwen en onderhouden van relaties met klanten zoals retailers en distributeurs, het beheren van verkoopbudgetten en -prognoses, en het analyseren van verkoopgegevens om prestaties te evalueren en verbeteringen door te voeren.

Dagelijkse taken van een Sales Manager

Op dagelijkse basis voert een Sales Manager verschillende taken uit om het verkoopproces te stroomlijnen en te optimaliseren. Deze leidinggevende leidt bijvoorbeeld salesvergaderingen om doelen en strategieën te bespreken, beoordeelt de verkoopcijfers en prestaties van individuele teamleden, biedt training en ontwikkeling aan het salesteam en handelt klachten of geschillen van klanten af.

Daarnaast is een Sales Manager vaak bezig met het opvolgen van leads, het onderhandelen over contracten en prijzen, het bijwonen van netwerkevenementen en het onderhouden van contacten met belangrijke klanten en partners. In essentie is een Sales Manager voortdurend bezig met het aansturen, ondersteunen en motiveren van het verkoopteam om de gestelde doelen te bereiken en de omzet te verhogen.

Hoe vind ik een Sales Manager?

Voor organisaties die op zoek zijn naar een competente en ervaren Sales Manager, kan het vinden van de juiste kandidaat een uitdagende taak zijn. People Select is een gespecialiseerd executive search bureau dat openstaande vacatures voor een Sales Manager voor u kan invullen. Wij vinden voor u de perfecte kandidaat voor deze cruciale rol en ontzorgen zo de HR-afdeling. Dankzij ons uitgebreide netwerk en expertise kunnen wij organisaties helpen bij het vinden van hooggekwalificeerde en ervaren professionals die voldoen aan de specifieke eisen van deze functie.

Als toonaangevend executive search bureau biedt People Select een breed scala aan diensten om organisaties te helpen bij het aantrekken en selecteren van topkandidaten voor Sales Manager-posities. Wij hebben ruime ervaring met het invullen van deze positie voor internationale organisaties die hun business willen starten of uitbreiden in Nederland, de Benelux en/of Europa, variërend van multinationals tot familiebedrijven en scale-ups. Organisaties waar wij eerder succesvol voor werkten zijn actief in onder meer de FMCG, retail, consumer goods en durables. Onze klanten variëren van food producenten tot DIY’s en van meubel- en raambekledingsspecialisten tot elektronica- en fietsfabrikanten.

Wij kennen de best gekwalificeerde kandidaten in de Nederlandse markt, hebben actuele marktkennis en ontzorgen organisaties door een aanzienlijk deel van het wervingsproces uit handen te nemen en onderbouwd advies te geven over de mogelijkheden. Vervolgens voeren wij uitgebreide screenings en interviews uit. People Select staat garant voor een grondig, discreet en professioneel wervingsproces.

Werken als Sales Manager

De functie van Sales Manager, of Head of Sales, vereist een combinatie van leiderschapsvaardigheden, commercieel inzicht en strategisch denken. Over het algemeen moet een Sales Manager beschikken over een combinatie van commerciële expertise, leiderschapsvaardigheden en een sterke drive om succesvol te zijn in deze dynamische en veeleisende rol. Uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden zijn onmisbaar, zodat de Sales Manager effectief kan communiceren met klanten, teamleden en andere belanghebbenden, en overtuigend kan onderhandelen over deals en contracten.

Ook leiderschap is een cruciale eigenschap, omdat de Sales Manager in staat moet zijn om het team te inspireren, motiveren en te leiden om gezamenlijke doelen te bereiken. Ook is strategisch inzicht belangrijk, waarbij de Sales Manager in staat moet zijn om markttrends te analyseren, concurrentie te evalueren en strategieën te ontwikkelen om concurrentievoordeel te behalen. Ten slotte is een diepgaande kennis van verkoopprocessen, -technieken en -methodologieën noodzakelijk, evenals ervaring in de branche waarin de organisatie opereert.

Voor een Sales Manager zijn er verschillende mogelijkheden voor professionele groei en loopbaanontwikkeling. Een veelvoorkomende volgende stap kan zijn om door te groeien naar een directeursfunctie, zoals Sales Director, Commercieel Directeur of Business Development Director, waarbij de verantwoordelijkheden en invloedssfeer uitgebreider worden.

Een Sales Manager kan er ook voor kiezen aanvullende kwalificaties te behalen, zoals een MBA of professionele certificeringen op het gebied van verkoopmanagement om sneller door te stromen naar managementposities of leidinggevende rollen binnen andere organisaties. De mogelijkheden voor groei en vooruitgang zijn dus divers en hangen natuurlijk ook af van individuele ambities en carrièredoelstellingen.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een Sales Manager? People Select helpt u de ideale persoon te vinden. Wij zijn sinds 1995 specialist in het invullen van rollen op C-level en directieniveau en vele internationale organisaties geholpen bij het starten van hun business in Nederland en/of de Benelux.

Meer weten over onze diensten? Lees meer over onze werkwijze en aanpak. Liever persoonlijk contact? Neem vrijblijvend contact op met Josceline Bogaers.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement